• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zam baskısı tutmadı

Yeniakit Publisher
2014-06-29 10:09:00 - 2014-06-28 23:06:54
Zam baskısı tutmadı

Ramazan ayına girmeden yapılan uyarılar etkili oldu. Gıda fiyatlarında aya özel artışların yapılmadığı görüldü. Gıda toptancıları ay süresince fiyat artışı yapılmayacağını söylediler.

Bazı medya kuruluşlarının ve bazı spekülatörlerin artan tüketim nedeniyle Ramazan ayına özel “gıda fiyat artışları olacak” şeklindeki kamuoyu baskıları boşa çıktı. Ramazan ayına zamsız fiyatlarla giren tüketiciye, borsa başkanları ve gıda toptancıları Ramazan öncesinde olduğu gibi Ramazan ayı boyunca da zam yapılmayacağına dair müjdeli haber verdi.

İzmir Ticaret Borası (İZTB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, Ramazan ayında bakliyat ürünlerinden bir atış beklemediklerini, satıcıların da zam konusuna sıcak bakmadıklarını söyledi. 

SPEKÜLATÖRLERİN ELİ BOŞ KALDI

Korkmaz, Ramazan dolayısıyla tüketimi artan bakliyat ürünleri fiyatını değerlendirdi. Ramazan ayı ile birlikte bakliyat ürünlerinde fiyat artışlarının yaşanacağı yönünde çeşitli spekülasyonların yapıldığını belirten Korkmaz, “Ramazan öncesinde bakliyat fiyatlarında bir artış olmadı. Ramazan boyunca da bir artış beklemiyoruz” dedi.  Bakliyat üretimi açısından, ekimin yapıldığı nisan ve mayıs aylarındaki uygun iklim koşullarının ürün gelişimini olumlu etkilediğini kaydeden Ercan Korkmaz, hasat dönemine kadar çok önemli bir doğal afetin yaşanmaması durumunda birçok üründe rekoltenin iç tüketimi karşılayacak miktarda olacağını dile getirdi.

Rafta ve kasada farklı fiyata son

Resmi Gazete’de dün yayınlanarak yürürlüğe giren Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yönetmeliğine göre, fiyat etiketleri yönetmeliğine göre malın satış fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanacak. Bir işletmenin, açılması, devredilmesi, işyeri adresi veya faaliyet konusu değişikliği sebebiyle yapacağı indirimli satışların süresi 3 ayı, tasfiye durumunda ise 6 ayı geçemeyecek. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23