• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Z kuşağı iş dünyasını yeniden şekillendiriyor

Yeniakit Publisher
2024-07-20 07:34:00 -
Z kuşağı iş dünyasını yeniden şekillendiriyor

İşverenler, Almanya’da Z Kuşağı’nın istekleriyle iş dünyasını yeniden şekillendirdiğini ifade etti. Bu kuşağın esnek çalışma, finansal güvence ve teknoloji istediği aktarıldı.

Almanya'da 1995-2010 yılları arasında doğan ve Z Kuşağı olarak adlandırılanların iş dünyasını yeniden şekillendirdiği, bu kuşağın yüzde 73'ünün esnek çalışma saatlerini öne çıkardığı kaydedildi. ManpowerGroup'un 1050 şirket ile yaptığı araştırmaya göre, bu kuşağın yüzde 71'i yüksek ücret ve finansal istikrar istiyor. Yüzde 70'i ise işi için daha iyi teknolojik araçlar talep ediyor.

'ELDE TUTULMALARI ZOR'

Araştırma şirketinin Müdürü Iwona Janas, "Z Kuşağı teknoloji meraklısı, değer odaklı ve pragmatik bir nesil. Esneklik ve finansal güvenlik arıyorlar. Sosyal medya ve dijital platformları ustaca kullanıyorlar ve hayatın her alanında teknoloji entegrasyonu bekliyorlar" dedi. İşverenlerin dörtte biri, bu kuşağı işe almakta, elde tutmakta, motive etmekte zorlandıklarını açıkladı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Uğur

Şöyle demek istiyorlar: "Saf fakir gençlere 'esnek çalışmaaa' adı altında daha uzun saatler kölelik yaptırabiliyoruz. Ayrıca uğraşmak istemediğimiz ayrıntılı bilgisayar katipliği angaryalarını onlara yıkmak da daha kolay. Patronlar ve zenginler olarak hele genç işyeri köle kadınlarının epeysinden başka şekilde de faydalanabiliyoruz, esnek esnek. Muhahaha."

Gençlerimizi tembelliğe biz alıştırdık

Ben de bu kuşağı işe almak istemiyorum. Çoğu çalışmak istemiyor, çoğu tembel, çoğu çalışmadan para kazanmak istiyor, çoğu istikrarsız, çoğu 5 yıl sonra iş hayatında nerede olmak istediğini, ne yapmak istediğini bilmiyor, çoğu sorumluluk nedir, ekip içinde çalışabilmenin önemini, değerini bilmiyor, çoğu vurdum duymaz..... Ah bu analar, babalar... çocuklarınıza basıl bir kötülük yaptığınızı elbette anlayacaksınız
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23