• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yüzsüz Hürriyet o haberi savundu

Yeniakit Publisher
2014-09-02 10:50:00 -
Yüzsüz Hürriyet o haberi savundu

Tayyip Erdoğan’ın “Benim için ‘Muhtar bile olamaz’ diye manşet attılar” diyerek eleştirdiği Hürriyet, yine büyük bir pişkinliğe imza attı. “Muhtar bile olamaz” haberinin Erdoğan’ın söylediği gibi manşette çıkmadığını ifade eden Hürriyet’in ombudsmanı Faruk Bildirici, haberde soğukkanlı bir dil kullanıldığını, Erdoğan’ın kastettiği gibi bir saldırı ya da alaysı ifade olmadığını iddia etti.

İşte Hürriyet’in yüzsüzlükte sınır tanımadığını gösteren o yazı:

Tayyip Erdoğan, daha önce defalarca değinmişti. Cumhurbaşkanı adaylığını açıklarken yine aynı konuya getirdi sözü. “Muhtar bile olamaz diye manşet attılar. Başbakan olamaz dediler, cumhurbaşkanı seçilemez dediler” diye eleştirdi Hürriyet’i.
Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi ve göreve başlamasından sonra kimi medya kuruluşları bu haberi gündemde tutmaya devam etti. Hatta son AKP kongresindeki anonslarda bile dile getirildi bu konu.
Madem siyasi arenada, medyada ve sosyal medyada bu kadar sık hatırlatılıyor, öyleyse Hürriyet okurları da bu haberin yanlış olup olmadığını, neden yazıldığını, o günkü koşulları öğrenmeli. (...) Bu düşüncelerle açtım arşivi. “Muhtar bile olamaz” haberinin çıktığı günden, Erdoğan’ın siyasi yasağının kaldırıldığı güne kadar konuyla ilgili olarak Hürriyet’te çıkan haberlerin tümünü inceledim. İlk olarak şunu söylemeliyim, “Muhtar bile olamaz” haberi Erdoğan’ın söylediği gibi manşette çıkmamış. (...) 24 Eylül 1998 tarihli Hürriyet’in sürmanşetinde “Siyasi hayatı bitti” başlığı kullanılmış. Haberin yanında da yine tek sütunluk “Muhtar bile seçilemez” başlıklı bir kutu yer alıyor.
Her iki haberde de nesnel bir dil kullanılmış, Erdoğan’ın mahkumiyetine ve cezanın onaylanmasına tarafsız yaklaşılmış; ne karşı çıkılmış, ne desteklenmiş. “Muhtar bile olamaz” kutusunda da Erdoğan’a getirilen siyaset yasağının ne anlama geldiği konusunda okurlara hukuki bilgi verilmiş. Yine soğukkanlı bir dil kullanılmış. Erdoğan’ın kastettiği gibi bir saldırı ya da alaysı ifade yok orada.
(...) “Muhtar bile olamaz” kutuları sadece o günkü hukuki durumu anlatıyordu. Bugünden geriye bakarak, o gün yazılan hukuki bilgileri, kendisine yönelik siyasi saldırının unsurları olarak göstermek en hafifinden haksızlık. (...)

Faruk Bildirici/HÜRRİYET

Akit Arşiv Sayfasından

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23