• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yuva yıkan yasayı Hollanda fonluyor

Yeniakit Publisher
2017-12-21 03:25:00 - 2017-12-26 11:05:35
Yuva yıkan yasayı Hollanda fonluyor

Yuva yıkan 6284 sayılı kanunun perde arkasından Hollanda Krallığı çıktı.

Eşcinsel evlilikleri yasal kılıfa kavuşturan, aile mefhumunu sıfırlandıran ve son dönemde tam bir Türkiye düşmanlığı sergileyen Hollanda’nın, Türk aile yapısını dinamitleme amaçlı STK’lara mali kaynak aktararak 6284’ün devamlılığını sağlamaya çalıştığı belirlendi.

Kadına şiddet hadiselerini kılıf olarak kullanarak aile birliğini yok edici sinsi çalışmalar yürüten sözde kadın platformlarının başını çeken Mor Çatı Vakfı’na, Hollanda Krallığı tarafından para akıtıldığı ortaya çıktı. Eşcinsel evlilikleri yasal kılıfa kavuşturan, aile mefhumunu sıfırlayan ve son dönemde tam bir Türkiye düşmanlığı sergileyen Hollanda’nın, yuvaları yıkan 6284 sayılı kanunun uygulanması ve izlenmesi için Mor Çatı’ya proje yaptırdığı ve çalışmanın tüm finansman ihtiyacını karşılayarak feminist vakfı fonladığı tespit edildi.

KRALIN FONUYLA ÇALIŞTILAR

Türk aile yapısına uymayan, kadın cinayetlerinde ve boşanma oranlarında korkunç artışa neden olan 6284’ün toplum üzerindeki etkisini araştırmak ve daha da artırmak için Hollanda Krallığı İstanbul Başkonolosluğu’nun Mor Çatı Vakfı’nı harekete geçirdi belirlendi. Akit’in ulaştığı bilgilere göre, Hollanda, Mor Çatı Vakfı’na “6284 Sayılı Kanun Uygulamaları ve Yaygın Olumlu Örnekler” proje gerçekleştirtti. 6284’ün uygulanması ve izlenmesi amaçlı projeye, Hollanda Krallığı İstanbul Başkonolosluğu Matra Fonu finansal katkı sağladı. Hollanda’nın akıttığı parayla proje 15 Nisan 2013-15 Nisan 2014 tarihleri arasında tam 1 yıl sürdü. Mor Çatı’nın 365 günlük 6284 faaliyetinin bütün masraflarını Hollanda Krallığı ödedi.

BROŞÜRÜN PARASI BİLE HOLLANDA’DAN

Mor Çatı, hazırladığı “6284 Sayılı Kanun Uygulamaları Raporu”nun 3’üncü sayfasında Hollanda’nın aktardığı fon, şu sözlerle itiraf edildi:

“Mor Çatı, 15 Nisan 2013-15 Nisan 2014 tarihleri arasında, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu Matra Fonu’nun finansal katkısıyla 6284 Sayılı Kanun Uygulamaları ve Yaygın Olumlu Örnekler projesini yürüttü.” 60 sayfalık raporun broşür olarak bastırılması dahi Hollanda’nın parasıyla yapıldı. Rapordaki, tamamı Hollanda’ya ayrılan 2’inci sayfada, “Holanda Kraliyeti” ibaresi ve kraliyet armasının hemen yanında şu ifade yer alıyor: “Bu broşür Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu Matra Fonu desteğiyle basılmıştır.”

RAPORUN İÇİ BOŞ

Raporun içeriğinde ise yuvaları darmadağın eden 6284 sayılı kanunun uygulanmasındaki “eksikliklerin” ve kadınları güçsüzleştiren mekanizmaların daha görünür hale gelmesinin amaçlandığı belirtildi. Mor Çatı-Hollanda ortaklığında yürütülen çalışmada şiddet kavramının sadece “fiziksel” olarak tanımlanmaması gerektiği savunularak “ekonomik şiddet”, “psikolojik şiddet”, “dijital şiddet” gibi olguları da kadına şiddet olarak algılanması gerektiği savunuldu. Raporda, “kollukta şikâyette bulunan kadınlar tarafından, ifadelerinin tam alınmadığı ve şiddet uygulayanın lehine manipüle edildiği”, “İlk adım sığınağına yerleştirilen bir kadın, karakol tarafından sığınağın yeri şiddet uygulayana söylendiği için bulundu.”, “Birçok kadın, gittikleri karakoldaki kolluk yetkililerinin kendilerine kötü davrandığını belirtti” şeklinde somut verilere dayanmayan vakalar sıralanarak 6284’ün tam olarak uygulanmadığı yönünde algı oluşturma çabasına girilmesi dikkat çekti. Soyut ifadelerle bezenen ve içi boş olan raporda, Mor Çatı tarafından çeşitli konularda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Valiliği, MEB ve Sağlık Bakanlığı’na “Bilgi Edinme Kanunu” çerçevesinde sorular yöneltildiği belirtildi.

HOLLANDA NEDEN ISRARCI?

Türkiye’nin iç meselesi olan 6284 sayılı kanun konusunda Hollanda’nın neden araştırma yaptırma gereği duyduğu, neden 1 yıl boyunca Mor Çatı’yı kanunun işleyişi ve eksiklerini tespiti için görevlendirdiği ve vakfa para akışı sağladığı büyük merak konusu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23