• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yusuf Kavaklı: Haksız kazancın her türlüsü haram

Yeniakit Publisher
2020-01-10 20:19:00 -
Yusuf Kavaklı: Haksız kazancın her türlüsü haram

Yeniakit.com.tr'ye konuşan emekli İstanbul Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı, "Kazancın en hayırlısı helal ve temiz olanıdır. Cenab-ı Allah, bizlere geçimimizi helal yoldan temin etmeyi, helal ve temiz olanlardan yememizi emrederek, haramdan oluşan ve haramla beslenen her bedene cenneti haram kılmıştır." dedi.

 Gülnur Göksün  yeniakit.com.tr 

Emekli İstanbul Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı, haksız kazancın her türlüsünün haram olduğunu söyleyerek, "Kumarın millisi olmaz. Milli Piyango'nun içindeki 'Milli' kelimesini ivedilikle kaldırmamız gerekir." ifadelerini kullandı.

Devletin vatandaşları kumara teşvik etmemesi gerektiğini belirten Kavaklı, "Tabii ki Milli Piyango ile birlikte bütün şans oyunları haramdır. Gençlerimiz oynadıkları 'İddia' adlı kuponlarla zehirlenmiş durumda. Sayısal Loto'su, At Yarışı adı fark etmiyor. Hak etmeden kazanılan tüm mallar haramdır. Unutulmamalı ki Bir bahis kuponu bir insanın ocağını söndürür." şeklinde konuştu.

"Kumar devlet eli ile o kadar yaygınlaştırıldı ki artık kumar üzerinden insanları dolandıranlar da piyasaya çıktı." diyen Kavaklı, "Sosyal medya üzerinden çeşitli ilanlar yayınlayarak %100 iddia kuponu, şikeli iddia kuponu şeklinde gençlerimizi hedef aldıklarını biliyoruz. Milletin parasını toplayarak sadece 3-5 kişi zengin oluyor." diye konuştu.

Özellikle gençlerin yaygın şekilde Sayısal Loto, At Yarışı, İddia gibi kumar oyunlarına bulaştığını belirten Kavaklı, şu uyarıyı yaptı:

"Kazancın en hayırlısı helal ve temiz olanıdır. Cenab-ı Allah, bizlere geçimimizi helal yoldan temin etmeyi, helal ve temiz olanlardan yememizi emrederek, haramdan oluşan ve haramla beslenen her bedene cenneti haram kılmıştır. Buradan sesimizin ulaştığı gençleri uyarıyorum. Hem dünyanızı hem de ahiretinizi karartmayın."

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ahmet bulut

senin destek verdiyin hükümet destekliyor akit sen hale destek ver bakalım

Cevdet CUP

Helal yolları kaptılar (nur yüzlü bebeleriniz varken)! "Haram yemeyin" diyenler de haram bataklığında! Boşuna yani...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23