• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

YPG'liler Hüda-Parlılar'ın evlerini kuşattı!

Yeniakit Publisher
2014-12-27 12:37:00 - 2014-12-27 15:31:03
YPG'liler Hüda-Parlılar'ın evlerini kuşattı!

Terör örgütü YPG'lilerin cenazelerinin Cizre'ye getirilmesini bahane eden terör örgütü PKK yandaşları ilçedeki Hüda-Par üyelerinin evlerini kuşattı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın Gençlik yapılanması olarak bilinen 'Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi' (YDGH), Hür- Dava Partisi (Hüda-Par) üyelerine silahlı saldırıda bulundu. 

POLİSE HENDEKLİ MÜDAHALE

Polis panzerleri sokaklara kazılan hendekler nedeniyle olaya müdahale etmekte zorlandı. 6-7 Ekim olaylarında Hüda-Par'lılara saldırı sonucu onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

UZUN NAMLULU SİLAHLARLA ATEŞ AÇILDI

Cizre'nin Nur Mahallesi'nde sabaha karşı saat 03.00 sıralarında iki grup arasında çıkan tartışma, kısa süre sonra Hüda-Par'lılara yönelik uzun namlulu silahların kullanıldığı saldırıya dönüştü. YDGH üyelerinin sözlü tartışmaya silahı karıştırması mahallelileri de kızdırdı.. Her iki grubun taraftarlarının da tartışmaya katılması üzerine olay büyüdü.

HÜDA-PAR'LILARIN EVLERİ KUŞATMA ALTINDA!

YDHG'lilerin uzun namlulu silahlarla Hüda-Par üyesi olan kişilerin evlerini kuşattığı ve olayların devam ettiği öne sürüldü. Özellikle Nur Mahallesi'ndeki bazı sokaklarda tartışmaların yoğunlaştığı bildirildi. Olaylara müdahale etmeleri için polis ekipleri sevk edildi. Çok sayıda polis panzeri YDGH üyeleri tafından daha önceden kazılan hendekler nedeniyle olayların olduğu sokaklara ulaşmakta zorlandı.

Cizre'deki işyerleri bugün açılmazken, evlerinden çıkanlar Nur Mahallesi'ndeki olayları uzaktan izlemeye çalıştı.

6-7 Ekim'de Kobani olayını bahane edenlerin silahlı gösterilerinde yurt genelinde onlarca kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Cizre’de Bölücü Terör Örgütü'ne müzahir kişi veya kişiler tarafından Cizre’de bir şahsa ait özel aracın yakıldığını duyurdu.

Genelkurmay’dan yapılan açıklama şöyle: "Bölücü Terör Örgütüne müzahir kişi veya kişiler tarafından Şırnak/Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde bir şahsa ait özel araç yakılmıştır. Olayla ilgili olarak, Cizre Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli tahkikat başlatılmıştır."

2 ÖLÜ, 3 YARALI VAR

Yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yapan Şırnak Valiliği, şimdiye kadar 2 kişinin öldüğü 3 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Yaralıların bölgedeki hastanelerde tedavileri ise sürüyor.

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23