• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yozgat'ta dağ taş her yerden fışkırıyor! Türkiye'ye yeni müjdelerin gelmesi hedefi: Yatırımcıların gözdesi

Yeniakit Publisher
2023-06-29 10:36:00 - 2023-06-29 11:33:30
Yozgat'ta dağ taş her yerden fışkırıyor! Türkiye'ye yeni müjdelerin gelmesi hedefi: Yatırımcıların gözdesi

Yozgat'ın iklimsel, toprak özelliği, coğrafi yapısı dikkate alındığında tıbbi ve aromatik bitkiler bakımından zengin. Yozgat'ta dağ taş her yerden fışkırıyor! Dikkat çeken sonuçları olabilir. Projelendirilirse adeta para basılacak.... Yozgat'ta bulunan tarihi adım sonrası birçok yeni müjdelerin gelmesi bekleniyor. Ülkemizde adeta şaha kalkacak, yatırımcıların gözdesi olacak!

Gelin tam ortasında yer alması nedeniyle aynı mevsim içerisinde farklı bölgelerin iklim koşullarının yaşadığı Yozgat ilinin farklı folklorik özelliklerinin bünyesinde barındırmasının yanında tıbbi ve aromatik bitki çeşitliliği bakımından zengin olduğu kaydedildi konuya ilişkin yapılan çocukla alıştırmalarda Türkiye'nin bitki Fransız zenginliğinin Avrupa ve dünyadaki pazar hacmi ve önemini oldukça büyük olduğunun dikkatli çekildi .

Zengin Flora'nın önem arz eden büyük bir kısmını tıbbi ve aromatik bitkilerin oluşturulduğu aktarıldı Yozgat'ın iklim Toprak özellikleri coğrafya yapısına bağlı olarak tıbbi kanun bitkilerin doğal olarak yetiştiği oldukça geniş bir bitki türünü kapsayan ilde bitki türleri yetiştiriciliği ve iletişimi alanların belgesel farklılıklar gösterdiği bildirildi.

kekik yabani nane salep ve Siyah buğday Yozgat'ta yetiştiriciliğinden ziyade bölgede doğal ortamda yetiştirildiği kaydedildi.

Yozgat'ta özellikle kekik ve yabani nane popülasyonun diğer türleri olan daha fazla olduğunu dikkat çekilerek raporlarda özellikle kekik ve nane türlerinin toprak ve iklim eksiklerin bakıldığında bölgenin toprak ve iklim koşulları türleri yetiştirdiği açısından uygun olduğu ortaya çıkmıştır denildi.

Yabani nane ve kekik bitkisi doğal olarak yetişiyor

Yozgat İl genelinde yabani nane ve keki bitkisinin yetiştiği belirlendiği bölge genelinde yayılış gösteren yabani nane Dere yatakları ve kulak arazilerde kekik ise dağlık arazilerde Kıraç alanlarda ve maralarda yetiştiği aktarıldı salep bitkisinin daha çok Yozgat'ın Doğu kesimine oranlık alanlarda bulunduğu salebin ekmek ekonomik değere sahip olduğu açıklandı bilinçsizce toplanma sonucu salep popülasyonunun bölgede azaldığı bitki varlığını teski altına soktuğu ifade edildi

surmelihaber'in derledği haberde: Yozgat'ta İkinize bitkisine de çok sık rastlanmadığını belirtilerek ekinazya ihbar aylarında fazla bölgelerde çok az olarak doğal ortamda yetişmektedir bölgede kuru buğday bitkisinin doğal Yetişme alanı bulunmaktadır saklıkaya ilçesinde profesyonel alanda ilk olarak ikinazya ve karabuğday bitkilerini yetiştiriciliği yapılmıştır yetiştiriciliği yapılan ekinez ve yukarı buğday bitkilerinin toprak ve iklim özelliklerine uyumları dikkat çekmiştir bu bitkilerin hastalığı ile birlikte oldukça önemli oranlarda verim alınmıştır denildi.

İlginizi çekebilir→ Petrol karteli tarafından paylaşıldı: iyimser 2045 tahmini, şoke eden sözler→ TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir→ Hiç beklenmedik haber! Çok büyük ciddi kaybı yaşadı: Eski Audi CEO'su ceza aldı diyerek duyurdular→ TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir→ Müthiş haber! Bu sebze vücuda reset atıyor! İbn-i Sina'dan: Müthiş yenilik yapan adeta bir oyuncu→ TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir→ Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten çok kritik uyarılar, son tahmin: Gram altın, dolar kuru!→ TIKLAYINIZ

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Haluk

Yozgat daki ürünler iyi ama dünya çapını bırak Türkiye çapında olmaz.

H.Mehmet

Abdullah beyde değinmiş,çok çok yazım hatası var.Bu insanlar gazetecimi yoksa zar zor okumuşluğu olmayan birilerine yazdırıyorlar.Ayıp Yozgat'tımızın adını,insanını kötülüyorlar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23