• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

​YouTube HDR video desteği sunacak!

Yeniakit Publisher
2016-01-13 11:01:00 -
​YouTube HDR video desteği sunacak!

Her geçen gün platformunda sunduğu videoların kalitesini arttırmaya yönelik adımlar atan YouTube, HDR videoları da desteklemeye başlıyor.

YouTube kısa bir süre sonra video sektöründeki en yeni inovasyonlardan biri olan HDR özelliğini videolarında sunacak. Las Vegas'da düzenlenen CES 2016 etkinliğinden söz alan firmanın finansal yöneticisi konumunda olan Robery Kyncl, haberi bizzat kendi vererek işi resmiyete de dökmüş oldu.

Aynı kadraja ait farklı fotoğrafların karanlık ve aydınlık değerlerini düzenleyerek çok görüntü kalitesi bağlamında çok daha verimli yeni bir görsel oluştrmaya yarayan HDR teknolojisi, videolarda da renklerin ve gölgelerin arasındaki dengeyi düzenleyerek daha canlı ve belirgin bir video sunmakta.

Tabii bu özelliği kullanmanız için telefonunuzun ya da video izleyeceğiniz elektronik aletin HDR'ı da desreklemesi gerekmekte. Piyasada HDR ekrana sahip telefonların sayısı yavaş yavaş artmakta (4K destekleyen her telefonun ekranı HDR oluyor). Aynı şekilde televizyon sektöründe de pek çok marka, yeni nesil ürünlerinde bu özelliği sunuyor (yine aynı şekilde 4K görüntü destekleyen televizyonlar da HDR videoları çalıştırmakta).

Bu açıklamanın ardından YouTube, benzer şekilde HDR desteği sunan Amazon ve Netflix'e de katılmış oldu. Telefon sektöründe ise HDR konusunda Samsung, Sony ve LG gibi firmalar ön plana çıkmakta.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23