• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Yorum yapmak doğru değil'

Yeniakit Publisher
2014-11-04 18:47:00 -
'Yorum yapmak doğru değil'

Bilgiç, “Ziyarete ilişkin sıkıntı doğacağını zannetmiyorum” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, bakanlıkta düzenlediği olağan basın toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını cevapladı.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Türkiye'den özür dilemediği şeklindeki açıklamasının kendisinin Türkiye'ye yapacağı ziyareti nasıl etkileyeceğiyle ilgili bir soru üzerine Bilgiç şunları kaydetti:

"Sayın Biden'ın yaptığı açıklamadan sonra hem Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest hem de Biden'ın kendi sözcüsü Kendra Barkoff açıklama yaparak Sayın Biden'ın özür dilediğini söylediler. Bu çerçevede buna ilişkin olarak herhangi bir yorum yapmak doğru değil. Zaten bu konu özür dilenmesinin akabinde basın-yayın organlarında geniş şekilde işlenmişti. Ziyarete ilişkin herhangi bir sıkıntı doğacağını zannetmiyorum."

“DETAYLAR MÜZAKERE EDİLMEYE DEVAM EDİYOR”

Bilgiç, Türkiye'nin IŞİD karşıtı koalisyona katılmasıyla ilgili bir soruya ise bu konuda herhangi bir şüphe olmadığı cevabını verdi. "Türkiye, IŞİD terör örgütüyle mücadeleye devam ediyor. Zaten spesifik olarak Türkiye'nin yaptıkları da ortada. Fakat hem müttefiklerimizle hem de koalisyon ortaklarıyla bazı konularda müzakerelerimiz devam ediyor. Bu konuya ilişkin olarak siz de biliyorsunuz bazı taleplerimiz var. Uçuşa yasak bölge, güvenli bölge oluşturulması gibi. Benzer şekilde eğit-donat faaliyetlerine ilişkin olarak da prensip anlaşması var fakat bu konuya ilişkin olarak detaylar hala müzakere edilmeye devam ediyor."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23