• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yönetmelik değişti uygulama sürüyor!

Yeniakit Publisher
2013-09-05 22:07:07 - 2013-09-05 22:08:12
Yönetmelik değişti uygulama sürüyor!

Sakal ve kıyafet sınırlamasının bulunduğu “Orduevi” yönetmeliği 2012 yılında değiştirilmesine rağmen halen uygulanıyor. Konaklamak için Erzurum Orduevi’ne giden sakallı Kıbrıs Gazisi Bahattin Yılmaz’a “Orduevi’nde yatın ama ortalıkta dolaşmayın” denildi.

HABER MERKEZİ
2012 yılında değiştirilmesine rağmen halen bazı bölgelerde uygulanan Orduevi Yönetmeliği vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 17 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle, sakal ve kıyafet sınırlaması kaldırılırken, Erzurum’da önceki gece Kıbrıs Gazisi bir İzmirli vatandaşın yaşadıkları uygulamanın aynen devam ettiğini gösterdi. İzmirli Kıbrıs Gazisi Bahattin Yılmaz, tatil için gittiği Erzurum’da akşam saatlerinde istirahat için Erzurum Ordu Evi’ne gitti. Burada bir astsubayla görüşen Yılmaz, sakalı olması sebebiyle sadece orduevinde yatabileceğini ve hiçbir sosyal aktiviteye katılmayacaklarının bildirilmesi üzerine Gazi ve iş Adamı Bahattin Yılmaz arkadaşı Halil Durmaz ile üzgün olarak Orduevini terk ettiler.
BİZ TÜRK BAYRAĞI VE
TÜRKLER İÇİN SAVAŞIP GAZİ OLDUK
Kıbrıs Gazisi ve İş adamı Bahattin Yılmaz Erzurum Orduevi’nde yaşadıklarını “Ben 1974 yılında birinci ve ikinci harekâtta gazi olmuş, gazilik unvanını almış biriyim. 3 Eylül Salı günü saat 21.00 civarında konaklamak üzere arkadaşım İzmirli iş adamı Halil Durmaz ile beraber Erzurum Orduevi’ne gittim. Gazi kimliğimi göstererek burada kalmak istediğimi bildirdiğimde, Nizamiye’den nöbetçi bir Astsubay Ordu Evi Müdürü veya nöbetçi Subayı arayıp görüştü. Telefonda görüştüğü kişiye benim Orduevi’nde kalmak istediğimi söyledi. Biraz konuştuktan sonra bana döndü. Siz Kıbrıs Gazisi olduğunuz için burada kalabilirsiniz ancak arkadaşınızı alamayız dedi. Ayrıca benim sakalım olduğu için Orduevi’ndeki sosyal aktivitelerden faydalanamayacağımı sadece yatabileceğimi söyledi” sözleriyle anlattı.
“SAKALLI HALDE YEMEK
YİYEMEZSİNİZ DEDİLER”
“Örneğin Orduevi’ndeki restoranlarda yemek yiyemeyeceğimi, salonlarda dolaşamayıp, kafeteryada oturup çay, kahve içemeyeceğimi söyledi. Oysa benim sakalım çok az ve bakımlı. Ayrıca ben bu ülke için Gazi olmuş bir insanım. Kıbrıs’ta soydaşlarımız ve Türk Bayrağı’nın gönderde dalgalanması için canımızı dişimize takıp cephelerde gözümüzü kırpmadan çarpıştık ve gazi oldum. Benim yanımda kaç tane arkadaşım gözlerimin önünde şehit oldu kanlarını verdiler” diyen Yılmaz, “Şimdi Türkiye de 2. Sınıf muamelesi görmek ve ayırım yapılaması bizi çok incitiyor. Bana ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılmasını bir türlü kabullenemiyorum. Bu beni çok üzdü ve incitti. Buradan seslenmek istiyorum, Başbakanımız Sayın Erdoğan’ın, Genel Kurmay Başkanı Sayın Özel’in ve diğer Erzurum İl yöneticilerinin bu duruma müdahale etmesini ve bir başka gazinin de gururlarıyla oynanmamasını diliyorum” diye konuştu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23