• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yolsuzluğu belgeleyen YAŞ mağduru barınağa sürüldü

Yeniakit Publisher
2014-09-13 08:16:00 - 2014-09-13 00:16:50
Yolsuzluğu belgeleyen YAŞ mağduru barınağa sürüldü

CHP’li Dikili Belediyesi’nde yolsuzluk ve usulsüzlük olduğu yönünde rapor hazırlayan YAŞ’zede Serkan Kaptan, Başkan Mustafa Tosun tarafından köpek barınağında görevlendirildi

28Şubat sürecinde, üsteğmen rütbesinde iken Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edilen ve haklarının iadesinin ardından binbaşı olarak göreve dönen Serkan Kaptan’a akıl almaz zulüm… CHP’li belediye, yolsuzluk ve usulsüzlük olduğu yönünde rapor hazırlayan YAŞ’zede Serkan Kaptan’ı köpek barınağında görevlendirdi.

YOLSUZLUĞU ÇIKARDI BARINAĞA GÖNDERİLDİ

CHP’li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, belediyede araştırmacı olarak görev yapan YAŞ’zede Serkan Kaptan’a Mali Hizmetler Müdürlüğü’nü inceleme ve araştırma yaparak rapor hazırlamasını istedi. Serkan Kaptan, Dikili Belediyesi’nde yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlükleri rapor haline getirdi ve Mustafa Tosun’a sundu. Başkan Tosun, söz konusu raporun ardından Serkan Kaptan’ı köpek barınağında görevlendirdi.

BAŞKAN TOSUN: SENİNLE ÇALIŞMAK İSTEMİYORUM

Sorularımızı cevaplamaktan kaçınan Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un, yaklaşık bir aydır köpek barınağında görev yapmaya devam eden Araştırmacı Serkan Kaptan’a; “Dikili Belediyesi’nden başka bir kuruma git, seninle çalışmak istemiyorum” dediği; ancak Serkan Kaptan’ın geçiş yapacak bir kurum bulamadığı belirtildi.

Yaşanan olay, CHP’li belediye yönetimlerinin mütedeyyin insanlara karşı zihniyetinin değişmediğini adeta ispatlar nitelikte.

Görev yerine gittiğimiz Araştırmacı Serkan Kaptan, sorduğumuz sorulara cevap vermekten kaçındı. Serkan Kaptan’ın, eski mesai arkadaşlarına; “Bu benim başıma gelen ilk haksızlık değil. Beni TSK’dan attılar 10 sene sonra haklarımı iade ettiler. Yüzbaşılığımı göremeden binbaşı oldum. Burada da er ya da geç haklarımı alırım” dediği öğrenildi.

16 TAKDİRNAME İLE İHRAÇ EDİLMİŞ

 
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda 16 takdirnameli üsteğmen rütbesinde subay olan Serkan Kaptan, 2001 yılında eşinin başörtülü ve kendisinin dindar olması nedeniyle Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararı ile ordudan atılmıştı.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23