• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yok böyle küstahlık! Özdemir İnce'den İslam âlimlerine skandal sözler

Yeniakit Publisher
2023-04-16 14:59:00 -
Yok böyle küstahlık! Özdemir İnce'den İslam âlimlerine skandal sözler

Ölünce cesedinin yakılmasını vasiyet eden Cumhuriyet gazetesi yazarı Özdemir İnce, yine boyundan büyük laflar etti.

Ölünce cesedinin yakılmasını vasiyet eden Cumhuriyet gazetesi yazarı Özdemir İnce, yine boyundan büyük laflar etti. İslam âlimlerini "bela" olarak nitelendirme küstahlığında bulunan İnce, skandal yazısında özetle şunları kaydetti:

"(...) İlmiye (Ulema) sınıfı Osmanlı döneminde her yeniliğe “istemezük” diye karşı çıktı ve isyanları kışkırttı. Sonunda, Cumhuriyetin erken döneminde tasfiye edildiler ve yeraltına girdiler. Sonunda, 1946 yılında Demokrat Parti’nin kurulmasıyla birlikte “Cumhiriyet düşmanı” olarak dinci ve muhafazakâr partilerin yanında yer alır oldular. İşte bu nedenle yazımın adını “Ulema belası” koydum.

AKP’nin iktidara gelmesiyle birlikte R.T. Erdoğan’ın vazgeçilmez hedefi kendilerine hizmet edecek yeni bir ulema sınıfı yaratmak oldu. İşte bu nedenle, 2005 yılında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin üniversitede türban yasağını onayan kararına yönelik olarak “Türban konusunda mahkemenin söz söyleme hakkı yoktur. Söz söyleme hakkı din ulemasınındır” diyerek bu amacını açıklamış oldu. Ve bir zamanların güçlü ulema sınıfını kurmak ve devleti yeni ulemanın eline teslim etmek için ortaöğretimi imam hatip okullarına dönüştürmek siyasetine iyice hız verdi. Artık imam hatip diploması üniversiteye girmenin ve işsiz kalmamanın garantisi oldu. Zaten Erbakan Hoca da kendi iktidarında “İmam hatipler bizim arka bahçemizdir” dememiş miydi?

(...) 2007 yılında Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte TBMM, askeriye (TSK), Danıştay, Yargıtay, Anayasa Mahkemesi parti örgütüne dönüştürülerek kuvvetler ayrılılığı kuvvetler birliği haline getirildi ve hepsinin tapusu R.T.E’nin eline verildi. Öğrenim, ortaöğretim alanında, imam hatip okulları sivil liselere rakip haline getirilerek “Yeni Ulema Sınıfı”nın ocağı haline getirildi. Mezunları, uzmanlık alanlarıyla ilgisiz görevlerin başına getirildi. Böylece “Yeni Ulema Sınıfı” masaya, kasaya ve iktidara kavuştu. Ta 1994 yılında haber verdiğim “imam-doktor, imam-mühendis, imam-öğretmen, imam-yargıç, imam-vali...” meslek darbesi gerçekleşti. (...)"

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Adem

Ülkemizde din yanlış öğretildiği için çoğu insanımız dini konularda bir haber, herkes herkese iftira atarak gerçekleri konuşamıyor,milletimize dinin değerleri gereği gibi öğretilmediği ve ilim verilmediği için gerçekleri göremiyorlar,insanlar birbirlerine saygılı davranmazlarsa şeytanın tuzağına düşerek müslüman Müslüman'a zulüm eder bir vaziyete düşer bu da Müslüman'ın ve Müslümanlığın bitmesine ve hurafelerin çoğalmasına sebep olur

www

size verdigimiz rahatsizlik yüzünen gurur duyuyoruz zevkten 4 köse oluyoruz. Allah cc nurunu tamamlayacak ve ebu cehiller bitmeyecek
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23