• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yoğurdun içine koyup kaşık kaşık tüketin! Yiyenler kolesterol nedir bilmiyor, bağırsakları deli gibi çalıştırıyor

Yeniakit Publisher
2024-09-12 17:03:00 - 2024-09-13 08:42:29
Yoğurdun içine koyup kaşık kaşık tüketin! Yiyenler kolesterol nedir bilmiyor, bağırsakları deli gibi çalıştırıyor

Bağırsakları yavaş çalışan ve sindirim sorunu yaşayan pek çok kişi kabızlık problemiyle karşı karşıya kalıyor. Vitamin ve mineral deposu besinler kolesterolü düşürür. Uzmanlar ise bağırsakların çalışması için lifli besinler ve sıvıların tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Peki lif zengini besinler nelerdir? Hangi yiyecekler bağırsakların çalışmasını sağlar?

Hem lezzeti hem de insan sağlığına olan faydalarıyla öne çıkan besinler, kabızlık problemini vücuttan kazıyıp atıyor. Pek çok kişinin severek tükettiği bir besin var ki adeta şifa saçıyor. Yoğurtla karıştırıldığında vücudu yeniden doğmuşa çeviren o besin nedir? İşte tüm detaylar...

KETEN TOHUMUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Bağırsakların iyi bir şekilde çalışmasını sağlayan tohumlardan olan keten tohumu; 1 yemek kaşığı kahverengi, parlak keten tohumu 2,8 gram lif içeriğine sahiptir. Keten tohumunun lif yoğunluğu kabuğunda da yer alır. Kabuğun içerisi zengin omega-3 yağ asidiyle dolu olduğu için insan bedenine katkı sağlar.

BEYİN FONKSİYONLARININ DÜZGÜN ÇALIŞMASINI SAĞLIYOR

Antioksidan, mineral ve vitamin açısından oldukça zengin olan keten tohumu bağırsak sisteminiz için harika bir çözüm olacak! Sadece bağırsak sistemini iyileştirme amacıyla değil, omega-3 kaynağı olarak salata ve yoğurtlara da eklemeyi unutmayınız!

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLİYOR

Keten tohumu lif açısından oldukça zengindir. Özellikle çözünür lif içeriği sindirim sistemi sağlığı için önemlidir. Sindirim sürecini düzenleyebilir, kabızlık riskini azaltabilir ve bağırsak sağlığını destekleyebilir.

TAM BİR ANTİOKSİDAN KAYNAĞI

Keten tohumu lif açısından oldukça zengindir. Özellikle çözünür lif içeriği sindirim sistemi sağlığı için önemlidir. Sindirim sürecini düzenleyebilir, kabızlık riskini azaltabilir ve bağırsak sağlığını destekleyebilir.

CİLDİ MERMER GİBİ YAPIYOR

Keten tohumu sindirim sistemi dışında cilt sağlığına da katkı sağlayabilir. İçerdiği yağ asitleri ve antioksidanlar, ciltteki iltihaplanmayı azaltabilir, akne gibi sorunların giderilmesine yardımcı olabilir ve genel olarak cilt sağlığını destekleyebilir.
Keten tohumu, bu sağlık faydalarıyla birlikte çeşitli şekillerde tüketilebilir. Öğütülerek smoothie'lere eklenebilir, yoğurt veya salatalarda kullanılabilir veya yemeklerin içine katılabilir. Fazla miktarda tüketildiğinde bağırsak hareketlerini hızlandırabileceği için dikkatli olunmalıdır.

KETEN TOHUMU BESİN DEĞERİ

Keten tohumu, küçük boyutlarına rağmen oldukça besleyici bir gıda olarak kabul edilir. İşte 28 gram (yaklaşık 3 yemek kaşığı) keten tohumunun besin değerleri:
Kalori: Yaklaşık 150 kalori
Protein: Yaklaşık 5 gram
Yağ: Yaklaşık 12 gram (bunun büyük bir kısmı sağlıklı yağlardan gelir)
Omega-3 yağ asitleri (ALA): Yaklaşık 6,5 gram
Omega-6 yağ asitleri: Yaklaşık 1,7 gram
Karbonhidrat: Yaklaşık 8 gram
Lif: Yaklaşık 8 gram
Şeker: Yaklaşık 0,5 gram
Şeker: Yaklaşık 0,5 gram
Mineraller:
Manganez: Günlük ihtiyacın %35'ini karşılar
Fosfor: Günlük ihtiyacın %19'unu karşılar
Magnezyum: Günlük ihtiyacın %16'sını karşılar
Bakır: Günlük ihtiyacın %10'unu karşılar
Selenyum: Günlük ihtiyacın %7'sini karşılar
Demir, çinko ve kalsiyum gibi diğer minerallerde de küçük miktarlarda bulunur.
Vitaminler:
Vitamin B1 (Tiyamin)
Vitamin B6
Folat

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23