• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yobaz oyunu büyük tepki çekti

Yeniakit Publisher
2014-12-15 13:20:00 -
Yobaz oyunu büyük tepki çekti

CHP’li Odunpazarı Belediyesi’nin kültür merkezlerinde sahnelenen 'Yobaz' isimli oyun İslami değerleri aşağılayarak adeta kin kusuyor.

Her fır­sat­ta sa­na­tın, sa­nat­la gün­de­me gel­me­si ge­rek­ti­ği­ni söz­de dü­şü­nen­le­rin, as­lın­da söz­le­rin­de na­sıl çe­liş­tiği­ni or­ta­ya ko­yan ha­ber Odun­pa­za­rı­’n­dan gel­di. Es­ki­şe­hi­r’­in CHP’­li Odun­pa­za­rı Be­le­di­ye­si ti­yat­ro­sun­da sah­ne­le­nen ‘Yo­ba­z’ isim­li oyun, tak­ke, sa­kal ve tes­bih gi­bi İs­la­mi de­ğer­le­re ade­ta kin ku­su­yor. 

BU NA­SIL SA­NAT?

Mil­le­tin inanç­la­rıy­la kan uyuş­maz­lı­ğı ya­şa­dı­ğı eleş­ti­ri­le­ri­ne he­def olan CHP, bu yön­de­ki ka­na­ati doğ­ru­la­yan ic­ra­at­la­rıy­la da sa­na­ta iş­te bu şe­kil­de yön ve­ri­yor. Par­ti­’nin yö­ne­ti­min­de bu­lu­nan be­le­di­ye­le­rin kül­tür mü­dür­lük­le­ri bün­ye­sin­de­ki ‘sa­na­t’ kad­ro­la­rı, İs­la­m’­ın de­ğer­le­riy­le alay ede­rek mil­le­ti uyuş­tu­ru­yor. 

YO­BAZ KİN KUS­TU

Oyu­nu iz­le­yen va­tan­daş­la­rın, “Tek par­ti zih­ni­ye­ti ti­yat­ro sah­ne­sin­den sal­dı­rı­yo­r”, “CHP be­le­di­ye­le­ri nef­re­te ya­tak­lık ya­pı­yo­r” yo­rum­la­rı­na se­bep olan Yo­ba­z’­ın sah­ne­len­di­ği sa­lo­nun adı ise çok ma­ni­da­r… Sa­lo­nun adı, 27 Ma­yıs cun­ta­cı­la­rın­ca ası­lan Ma­li­ye Ba­ka­nı Ha­san Po­lat­ka­n’­ın is­mi­ni ta­şı­yor.

iNANCA SAYGISIZLIK

Bu oyun  ilk oyun değil. Daha önce  de İzmir’de CHP’li Konak Belediyesi’nin mülkiyetindeki Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde faaliyet gösteren, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde  büyük bir skandala imza atılmıştı. Kur’an ayetleri önünde ‘içkili’, ‘dansözlü’ oyun sahnelenmiş, yine kamuoyunda büyük tepkilere neden olmuştu. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23