• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yıldız: Terörü anlamak için katliam mı olmalı?

Yeniakit Publisher
2015-01-11 15:21:00 - 2015-01-11 15:49:26
Yıldız: Terörü anlamak için katliam mı olmalı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Paris'teki saldırı için açıklamalarda bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Suriye'de öldürülen çocukların ve kadınların, PKK terör eylemleriyle beraber kaybettiğimiz o kadar canı, bunların bizlerde bıraktığı tesiri anlamak için illa bir Paris katliamının olması mı gerekiyor" dedi.

Bakan Yıldız, Kahramanmaraş'ta bir otelde düzenlenen AK Parti 4. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı'nda, Sultanahmet'te bir canlı bomba patlatıldığını, Türkiye için çok farklı yerlerde farklı girişimlerde bulunulduğunu belirtti.

"TERÖRE EN BÜYÜK TEPKİYİ TÜRKİYE GÖSTERDİ"

Her ne sebeple, gerekçesi ne olursa olsun Paris'teki katliamın hiçbir şekilde tasvip edilebilir, savunulabilir bir yanı bulunmadığını vurgulayan Yıldız, buna en büyük tepkiyi de Türkiye'nin gösterdiğini söyledi.

"TERÖRE KARŞI ORTAK DİL KULLANMALIYIZ"

Teröre karşı ortak bir dil kullanılması gerektiğine işaret eden Yıldız, şöyle devam etti:

"Suriye'de öldürülen çocukların ve kadınların, PKK terör eylemleriyle beraber kaybettiğimiz o kadar canı, bunların bizlerde bıraktığı tesiri anlamak için illa bir Paris katliamının olması mı gerekiyor. Hangi dinden olursa olsun, hangi gerekçeyle olursa olsun böyle bir yapıyı tasvip etmediğimizi belirtmek istiyorum. Yıllar önce de söylemiştik. Terör sana olurken iyi, bana olurken çok kötü. Böyle bir şey kabul edilemez. Terörün hedefi ortaktır. İnsanlık suçuyla beraber gerek insani, gerek İslami, gerekse diğer dinlerle alakalı birçok suç işlenmiştir. O yüzden teröre dayalı bütün yapılarda dünyanın ortak dil oluşturması gerekiyor." dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23