• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yıldız: İsrail doğalgazı ile ilgili bizden istenmiş bir randevu yok

Yeniakit Publisher
2014-02-17 19:45:45 - 2014-02-18 09:20:27
Yıldız: İsrail doğalgazı ile ilgili bizden istenmiş bir randevu yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, basında, Ceyhan’daki Kuzey Irak petrolünden 90 milyon dolarlık satışın gerçekleştiği yönünde haberler yer aldığını belirterek, “Böyle bir şey şu anda söz konusu değil” dedi.

ANKARA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, basında, Ceyhan’daki Kuzey Irak petrolünden 90 milyon dolarlık satışın gerçekleştiği yönünde haberler yer aldığını belirterek, “Böyle bir şey şu anda söz konusu değil” dedi. Bakan Yıldız, Petrol Platformu Derneği Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde, basın mensuplarının gündemdeki konulara ilişkin sorularını cevapladı.

TAHKİMDEN ÇIKACAK KARARA SAYGILIYIZ

Doğalgaz fiyatları konusunda Türkiye ile İran arasındaki tahkim sürecinin başlaması ve İran’dan yen bir teklif gelip gelmediği yönündeki soruya karşılık Yıldız, bakanlık heyetinin bugün başlayan tahkim sürecinde, tahkim heyetiyle bir araya geleceğini ifade etti.

 Yaklaşık 2 haftalık süreç olacağını ve bunu son derece önemli bulduklarını vurgulayan Yıldız, tahkim heyetinin objektif tutumuna ve yansız tavrına olan inançlarını her vesileyle dile getirdiklerini, çıkacak karara sonuna kadar saygılı olduklarını söyledi.

İSRAİL GAZINA YÖNELİK TEMASLAR

Yıldız, İsrail gazının Türkiye üzerinden uluslararası piyasalara açılması konusundaki sorulara karşılık, “Özel şirketlerle İsrailli firmaların görüşmeleri devam ediyor. Henüz bizden istenmiş bir randevu yok. Randevu istenmesi halinde bunu değerlendireceğiz. Öncelikle bunların fizibilitelerini özel sektörle kendi aralarında değerlendireceklerdir. Biz de süreci dikkatle takip ediyoruz” diye konuştu.

EPDK BAŞKANININ ATANMASI

Bakan Yıldız, yeni EPDK Başkanı’nın ne zaman belli olacağının sorulması üzerine, yeni başkanın isminin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunulduğunu ve kararın bu hafta kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Petrol ve doğalgaz için 952 milyon $ yatırım


“Geçen yıl 95 arama ve tespit, 73 üretim olmak üzere toplam 168 kuyu açıldı ve bu kuyularda toplam 276 bin metre sondaj yapıldı” diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, üretim sektörünün faaliyetleri sonucunda gerçekleşen petrol ve doğalgaz üretimiyle Türkiye’nin yıllık ithalat faturasına 2,3 milyar dolar katkı sağlandığını bildirdi. Yıldız, sektörün geçen yıl yaklaşık 952 milyon dolarlık yatırım yaptığı bilgisini verdi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23