• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yıldırım: PTT satılmayacak

Yeniakit Publisher
2013-04-11 23:03:00 - 2013-04-11 19:04:34
Yıldırım: PTT satılmayacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, PTT’nin satılmayla ilgili hiçbir düşüncelerinin olmadığını ifade etti. Son 10 yıl içinde PTT’nin kendini yenileyerek Türkiye’nin marka kuruluşu haline geldiğini ifade eden Yıldırım, PTT’nin bu ge

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, PTT’nin satılmayla ilgili hiçbir düşüncelerinin olmadığını ifade etti. Son 10 yıl içinde PTT’nin kendini yenileyerek Türkiye’nin marka kuruluşu haline geldiğini ifade eden Yıldırım, PTT’nin bu gelişmesinin kalıcı hale gelmesini istediklerini kaydetti.
Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ’nin kuruluşu, yapılanması ve faaliyet konularına ilişkin usul ve esasları düzenleyen Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda kabul edildi. Komisyonda tasarı ile ilgili eleştirilere cevap veren Bakan Yıldırım, PTT’nin AŞ olmasının kamu kurumu olma özelliğini ortadan kaldırmadığına dikkat çekti. PTT personelinin haklarının yine kamu personel rejimine tabi olarak devam edeceğini hatırlatan Yıldırım, PTT’nin AŞ olmasının ardından satılacağına yönelik değerlendirmesinin doğru olmadığını bildirdi. PTT’nin satılmayla ilgili hiçbir düşünce ve düzenlemenin bulunmadığını aktaran Bakan Yıldırım, “PTT, bir şekilde özelleştirilecekse bile bu ayrı bir iştir. Bu yasada bunun ne altyapısıyla ilgili bir hazırlık ne de düzenleme var” diye konuştu.
Son 10 yıl içinde PTT’nin bütün avantajlarını kaybetmesine rağmen ciddi anlamda kendini yenileyerek bu kötü gidişi sona erdirdiğini vurgulayan Bakan Yıldırım, bugün PTT’nin 173 yılık tarihiyle sektöründe Türkiye’nin marka kuruluşu haline geldiğini ifade etti. Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çünkü 10 yıl içinde herhangi bir yasal altyapısı olmadan diğer aynı işi yapan kuruluşlarla rekabet var. Yasal altyapıya kavuşması gerekiyor.” Bakan Yıldırım, tasarının, taşeron çalışmayı azaltacağını ve zamanla ortadan kaldıracağını kaydetti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23