• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yıldırım: Kıdem tazminatı, istismar konusu yapılmasın

Yeniakit Publisher
2013-10-04 22:10:10 - 2013-10-04 22:11:31
Yıldırım: Kıdem tazminatı, istismar konusu yapılmasın

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, son günlerde kamoyunda tartışılan kıdem tazminatı konusu için herhangi bir kafa karıştırmaya gerek olmadığını belirterek, "Sayın Başbakanımız ‘uzlaşmayı sağlayın ondan sonra gelin ne yapılacaksa yapalım’ demiştir.

ANKARA - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, son günlerde kamoyunda tartışılan kıdem tazminatı konusu için herhangi bir kafa karıştırmaya gerek olmadığını belirterek, "Sayın Başbakanımız ‘uzlaşmayı sağlayın ondan sonra gelin ne yapılacaksa yapalım’ demiştir. O yüzden bu işi bir istismar aracı yapmak doğru bir şey değil kimseye de bir faydası olmaz" dedi. Bakan Yıldırım, Türk-İş Başkanı seçilen Ergün Atalay’a tebrik ziyaretinde bulundu. Yıldırım, çalışma hayatının işçi, işveren ve iş yerine ihtiyacı olduğunu ifade ederek, bu üçlünün birbiriyle uyumlu olmasını gerektiğinin altını çizdi. Bu üçlünün olmazsa olmazının çalışanlar olduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:
"Çalışan olmazsa üretim olmaz, refah olmaz. Son günlerde kamuoyunda tartışılan kıdem tazminatı konusu için herhangi bir kafa karıştırmaya gerek yok. Kamuda özelikle taşeron diye tabir ettiğimiz geçici statüde bulunan oldukça yüksek çalışan var. Bunlarla ilgili bazı hukuki sorunlar var, bunlar da hükümetimizin gündemindedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da çözüm paketi için çalışmalarını tamamlamak üzeredir. Ümit ediyorum önümüzdeki aylar içerisinde bu konu bir çözüme ulaşacaktır."
Ergün Atalay, ziyarette yaptığı konuşmada, ziyaretinden dolayı Bakan Yıldırım’a teşekkür etti. . Başbakan Erdoğan’ın ifade ettiği gibi, çalışanlar açısından bir hak kaybının olmadığını vurgulayan Atalay, hak kaybı olacak korkusuyla çalışanların bir kısımının tedirgin olarak emekli olmak istediğini dile getirdi.
THY’DEKİ GREV KONUSU
THY’de grevin sorulması üzerine Bakan Yıldırım, grev konusuyla ilgili yeni bir gelişme olmadığını söyledi. Alınan grev kararının beklenen ilgiyi görmediğini ve çalışanların çalışmaya devam ettiğini kaydeden Yıldırım, bu durumu sendikanın oturup sorgulaması gerektiğini belirtti. "Neden çalışanlar bu greve ilgi duymadı? Bu çok rastlanan bir durum değil dünyada" diyen Yıldırım, sendikanın bir öz eleştiri yapıp bu durumu değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23