• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yıldırım: Her şeyi devlet yapsın anlayışı bitti

Yeniakit Publisher
2013-03-21 19:47:00 - 2013-03-21 19:48:47
Yıldırım: Her şeyi devlet yapsın anlayışı bitti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla Bakanlığın ‘’Ben de Varım’’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında Vodafone Türkiye Vakfı çatısı altında yürütülen Düşler Akademisi bünyesinde istih

İSTANBUL
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla Bakanlığın ‘’Ben de Varım’’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında Vodafone Türkiye Vakfı çatısı altında yürütülen Düşler Akademisi bünyesinde istihdam edilen down sendromlu çocukları ziyaret etti.
Burada konuşan Yıldırım, Birleşmiş Milletler’in (BM) 21 Mart’ı Dünya Down Sendromlular Günü ilan ettiğini hatırlatarak, ‘’Bugünü seçerken de down sendromluların 21. kromozomu 3 taneymiş. Onun için 21 Mart günü seçilmiş. Aslında onların fazlası, bizim eksiğimiz var’’ diye konuştu.
Bugünün, Dünya Şiir Günü’nün yanı sıra Aşık Veysel’in 40. ölüm yıldönümü olduğunu da hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:
‘’İş yapmamda rehber edindiğim Aşık Veysel’in ‘Uzun ince bir yoldayım / Gidiyorum gündüz gece’ şiirindeki söyleyişi bize ilham oldu. O yolları uzun ince yol olmaktan kurtardık. Uzun duble yollara çevirdik. Gönül gözü açık bir ozandı. Aşık Veysel ‘Ben giderim adım kalır / Dostlar beni hatırlasın’ diyor. Aslında bugünün anlamını da ifade ediyor. Hiçbirimiz böbürlenmeyelim, gururlanmayalım. Bugün bu haldeyiz, ama yarın ne halde olacağımızı bilemeyiz. Engellilerimize, yaşlılarımıza, sosyal desteğe ihtiyacı olan vatandaşlarımıza karşı sorunluluklarımız var. ‘Her şeyi devlet yapsın’ anlayışı bitti. Herkesin durumdan vazife çıkararak ‘bu sorumlulukta ben de varım’ diyebilmesi lazım.’’
Yıldırım, bu tür projelerin, engellilerin hayattan zevk almalarına vesile olduğunu belirtti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23