• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yetkili kurumdan açıklama Türkiye: Üniversiteler tatil mi, hangi? 2023 Üniversiteler online mi oluyor, niye? Deprem yardımı var mı?

Yeniakit Publisher
2023-02-11 11:42:00 - 2023-02-11 15:27:34
Yetkili kurumdan açıklama Türkiye: Üniversiteler tatil mi, hangi? 2023 Üniversiteler online mi oluyor, niye? Deprem yardımı var mı?

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremi sonrası yurt genelinde okullarda yarıyıl tatili süresi uzatıldı. Deprem nedeniyle eğitim-öğretim 20 Şubat'a kadar tüm Türkiye'de okullar tatil edilmişti. Peki ,Üniversiteler online olur mu? Üniversiteler 2023 yılında tatil mi olacak? Bu noktada binlerce öğrenci ve öğretim görevlisi üniversiteler tatil mi sorusunu gündeme taşıdı. Öte yandan Kahramanmaraş, Adana, Diyarbakır, Kilis, Malatya, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay illeri için OHAL ilan edilmişti. Bu iller başta olmak üzere İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde okuyan öğrenciler üniversiteler ne zaman açılacak, belli oldu mu sorusuna yanıt arıyor. Peki, üniversiteler tatil mi, hangi illerde tatil ve kaç gün sürecek? İşte, YÖK açıklaması ile üniversitelerin açılacağı tarih! İşte, YÖK'ten gelen açıklamalar… Son dakika gelişmesi: Diyarbakır'da depremzede vatandaşları ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Üniversitelerimiz yaz tatiline kadar kapalı. Uzaktan eğitim olacak." dedi.

Ülkemizdeki tüm okullar 20 Şubat’a dek tatil edildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den tatil için yeni açıklamalar gelmesi sonrası üniversiteler de senato kararlarıyla tatil kararlarını duyurmaya başlamıştı ardından ikinci bir duyuruya kadar bahar yarıyılı açılışı ertelenmişti. Bunun üzerine üniversite öğrencileri online eğitim olup olmayacağını merak etmeye başladı.

2023 ÜNİVERSİTELER ONLINE OLUR MU?

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), tüm üniversitelerin bahar yarıyılının açılışını ikinci bir duyuruya kadar ertelediklerini açıkladı. Öğrenciler bunun üzerine derslerin online olup olmayacağını merak ediyor. Üniversitelerin online olup olmayacağına dair herhangi bir açıklama geldi.

Son dakika gelişmesi yaşandı: 

Burada açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınan yeni kararı şu ifadelerle duyurdu:

"Üniversitelerimiz yaz tatiline kadar kapalı. Uzaktan eğitim olacak."

MEB'DEN AÇIKLAMA: TÜM OKULLAR 20 ŞUBAT TARİHİNE KADAR TATİL!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen (MEB) son dakika açıklaması ile eğitim öğretime verilen ara uzatıldı. Buna göre, tüm Türkiye'de eğitime 20 Şubat 2023 tarihine kadar ara verildi.

Milli Eğitim Bakanı Özer, açıklamasında "Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle eğitim öğretime verdiğimiz arayı tüm Türkiye'de 20 Şubat'a kadar uzatma kararı aldık.'' dedi.

ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ 2023? TÜM TÜRKİYE'DE ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ?

Yükseköğretim Kurulu'nca tüm üniversite öğrencileri için bahar eğitim ve öğretim döneminin açılışının ikinci bir duyuruya kadar ertelendiği duyurdu.

2023 OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Yaşanan deprem sonrası iki kez tatil kararı açıklandı. Deprem bölgelerinde ilk tatilin açıklanmasının ardından okullar ülke genelinde 20 Şubat'a kadar okullar tatil edildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in son yaptığı duyuruda; Tüm Türkiye'de eğitim öğretimin 20 Şubat'ta başlayacağı bildirildi. Bu durumda en azından deprem bölgeleri dışındaki okulların 20 Şubat’ta başlayacağı düşünülüyor.

YKS ERTELENECEK Mİ 2023?

YKS sınavının deprem sebebiyle ertelenip ertelenmeyeceğine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Üniversite öğrencilerine 2 bin TL’lik destek! Şartlar neler?

Körfez belediyesi üniversite öğrencilerine 2 bin tl nakdi yardım desteği açıkladı. Peki ya şartlar neler?

Körfez Belediyesi’nin, 2022-2023 yılı dönemi için üniversite öğrencilerine vereceği eğitim desteği başvuruları devam ediyor. Lisans bölümünü kazanarak ilk kez kayıt yaptırıp aktif olarak eğitim gören 1. sınıf öğrencilerine 2 bin TL destek sağlanacak. Eğitim desteğinden devlet üniversiteleri ile Türkiye’de bulunan vakıf üniversitelerine tam burslu olarak yerleşen, kendisi ve ailesi Körfez’de ikamet eden, 22 yaşından gün almamış öğrenciler faydalanabilecek.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23