• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yeşil hidrojen üretimi! Dünyada bir ilk oldu: İlk yüzer yeşil hidrojen üretecek

Yeniakit Publisher
2022-09-24 10:42:00 - 2022-09-24 10:56:38
Yeşil hidrojen üretimi! Dünyada bir ilk oldu: İlk yüzer yeşil hidrojen üretecek

Dünyanın ilk 'yüzer yeşil hidrojen' üretim tesisi Fransa'nın batı kıyısında faaliyete başladı. Tesiste günlük 400 kilogram yeşil hidrojen üretilmesi planlanıyor.

Fransız şirket Lhyfe tarafından ülkenin batısında inşa edilen deniz üstü yüzer rüzgar santrali ile yüzer hidrojen tesisinde dünyanın ilk yüzer yeşil hidrojen üretimi yapılacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, pilot projede rüzgar santralinden sağlanan elektrikle günlük 400 kilogram yeşil hidrojen üretilmesi planlanıyor.

Ülkelerin enerjiyi temiz kaynaklardan üretme ve karbonsuzlaştırma hedefleri kapsamında iyi bir alternatif olarak değerlendirilen hidrojene ilişkin çalışmalar küresel çapta hız kazanırken, şirket pilot projeyi 2024'e kadar büyük ölçekli hale getirmeyi hedefliyor.

Öte yandan, 2030'a kadar Avrupa Birliği ülkelerinin yıllık 10 milyon tonluk hidrojen üretimi hedefi bulunuyor.

Yeşil hidrojen nedir?

Yeşil hidrojen, yalnızca yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektrik kullanılarak suyun elektrolizi ile üretilir. Kullanılan elektrik %100 yenilenebilir kaynaklardan sağlandığı için seçilen elektroliz teknolojisine bakılmaksızın, karbondioksit içermez. Yani son kullanımı karbon salımına neden olmaz.

Yeşil hidrojen nerelerde kullanılır?

Çelik üretiminde de yeşil hidrojen, fosil enerji kaynaklarına anlamlı bir alternatif oluşturur. Çelik yüksek fırında veya doğrudan redüksiyon sisteminde üretilir. Yüksek fırın rotasında yeşil hidrojen enjeksiyon kömürünün yerine geçebilir. Türkiye'de en çok takip edilen yeşil hidrojendir. Doğrudan redüksiyon rotasında doğal gaz yerine yeşil hidrojen kullanılabilir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

TÜRKİYEDE 100DEFA LAİKİZ DİYELERDE BARAJA KARŞIYDI ELEKRİK ÇOK PAĞLI DİYE KİME

ELEKTİRK FATURASI GELDİĞİNDE GİYDİRİYOLAR CUMURİYET TARİHİNİN 80 YILINDA 245 BARAJ HES YAPLAR SAĞ TRAF SOL KARŞI YDI 20 YILDA AKP 550 BARAJ HESLERE GEZİCİ AÇLAR BATILI GİBİ YAŞAYAMIYOM DİYENLER KARŞI ÇIKTI BU MİLLETİN KİŞİBAŞI 1000 DOLARINI KENDİ PETROLÜNÜ ALAN BATIYA YOLDIĞINI DEDELERİ BUGÜNKÜ LAİK CHPLİLERİ SOYDURDUĞUNU DÜŞÜNEBİLİRLERMİ EN GÜZELİ HERŞEYE KARŞI OSMLIYI YIKAN DEDELERİNE SABAH AKŞAM AĞZINA GELENİ SÖYLÜYOLAR KENDİLERİNEDE SÖYLETMEK İÇİN ELERİNDEN GELENİ BUGÜN HERŞEYE KARŞIOLAN YÜZDE 48 LEN BERABER UĞRAŞIYOLAR NE ACI
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23