• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yeniden seçilen Maduro'dan 7 ülkeye rest! 'Derhal terk edin'

Yeniakit Publisher
2024-07-30 11:57:00 -
Yeniden seçilen Maduro'dan 7 ülkeye rest! 'Derhal terk edin'

Maduro'nun yeniden devlet başkanı seçildiği Venezuela'da hükümet, seçime ilişkin açıklamaları nedeniyle 7 Latin Amerika ülkesinden diplomatik personelini geri çekmesini istedi.

Venezuela hükümetinden yapılan açıklamada, ülkede 28 Temmuz'da düzenlenen devlet başkanı seçimiyle ilgili Arjantin, Şili, Kosta Rika, Peru, Panama, Dominik Cumhuriyeti ve Uruguay'ın, ülkenin içişlerine müdahale anlamına gelen ifadeler kullandığı gerekçe gösterilerek, bu ülkelerden Venezuela'daki diplomatik temsilcilerini derhal çekmesini talep etti.

"En sert şekilde reddediyoruz"

Nicolas Maduro hükümetinin de bu 7 ülkedeki tüm diplomatik personelini çekeceği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kaydedildi:

"Venezuela, kendi kaderini belirleme hakkına sahiptir. Venezuela, barış ve birlikte yaşama ortamını tehdit eden tüm bu eylemlere karşı gerekli önlemleri almaya muktedirdir. Seçim sonuçlarını görmezden gelmeye çalışan bu açıklamaları en sert şekilde reddediyoruz."

Seçimlerle ilgili yönlendirici konuşma yapmışlardı

Arjantin, Şili, Kosta Rika, Peru, Panama, Dominik Cumhuriyeti ve Uruguay, Venezuela'daki seçimlerle ilgili yaptıkları açıklamalarda, devlet başkanı seçiminden duydukları derin endişeyi ifade etmişti.

Bu ülkeler, Venezuela'da gerçekleştirilen seçim sonuçlarının tam olarak gözden geçirilmesi için Amerikan Devletleri Örgütü'nü (OAS) "acil" toplantıya çağırmıştı.

Seçim Konseyinin duyurduğu sonuçlara göre Maduro, yüzde 51,20 ile devlet başkanı seçimini 3. kez kazanmıştı.

Putin'den yeniden seçilen Maduro'ya tebrik" target="_blank">
Putin'den yeniden seçilen Maduro'ya tebrik
Putin'den yeniden seçilen Maduro'ya tebrik

Dünya

Putin'den yeniden seçilen Maduro'ya tebrik

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

alican

adam seçimi kazanmış

Gültekin

VENEZUELA, DEVLET BAŞKANLIĞINA SEÇİLEN MADURO'YU TEBRİK EDİYORUZ, ÇÜNKÜ HALKIN ADAMI OLDUĞUNU TÜM DÜNYAYA GÖSTERMİŞTİR, SONUÇLARI BEĞENMEYEN ABD'NİN KUKLACILARI SONUÇLARDAN RAHATSIZ OLMUŞ OLACAK Kİ SEÇİMLERİ ELEŞTİRİYOR VE ENDİŞELERİNİ DİLE GETİRİYORLAR, BİR ÜLKENİN İÇİŞLERİNE KARIŞAN HER KİM OLURSA OLSUN, MADURO YAPILMASI GEREKENİ YAPARAK ELÇİLİKLERİ KOVARAK YERİNDE İŞ YAPMIŞ OLUYOR, ÇÜNKÜ HALK İRADESİNE SAYGISI OLMAYANLARIN ÜLKE İÇİN POTANSİYEL BİR TEHDİTTİR, ÖNCEDEN TEDBİR ALMASI YERİNDEDİR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23