• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yeniakit.com.tr duyurmuştu! Tepkiler sonrası Bakanlıktan Sıla kararı

Yeniakit Publisher
2019-07-08 10:13:00 - 2019-07-08 10:40:11
Yeniakit.com.tr duyurmuştu! Tepkiler sonrası Bakanlıktan Sıla kararı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz konserleri adı altında yaptığı programda 15 Temmuz darbe girişimine 'Şov' diyen ve hendek operasyonları esnasında skandal ifadeler kullanan şarkıcı Sıla'ya yer vereceğini açıklamıştı. Yeniakit.com.tr'nin skandalı duyurması üzerine gelen tepkiler sonrası Bakanlık konser listesinin revize edileceğini duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıl dönümünde vereceği konsere skandal bir karar alarak darbe girişimine 'Şov' diyen toplum tarafından Ahmet Kural'la yaşadığı gayri meşru ilişki ile tanınan Sıla Gençoğlu'na mikrofon uzattı. Yeniakit.com.tr'nin skandalı duyurmasının ardından gelen tepkiler üzerine geri adım atan Bakanlık, konser listesinin revize edileceğini duyurdu.

Skandalı yeniakit.com.tr duyurdu

Evlilik dışı ilişki yaşadığı Ahmet Kural ile mahkemelik olan Sıla, mağdur rolünü çok iyi oynayarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın desteğini arkasına almıştı. Adı 15 Temmuz'a 'Şov' demesiyle ve Türkiye'nin topyekün destek olduğu terörü bitirmeye yönelik başlatılan hendek operasyonları esnasında attığı skandal tweetle anılan şarkıcı Sıla, Kültür ve Turizm Bakanlığının düzenlediği 15 Temmuz konserleri listesine alındı. Yeniakit.com.tr yaptığı özel haberle konuyu kamuoyuna duyurdu.

Şehit yakınlarından tepki

Haberin yayılmasının ardından 15 Temmuz şehitleri ve gazilerinin aileleri sert tepki gösterdi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Türkiye Gaziler ve Şehit Yakınları Vakfı Başkanı Lokman Aylar, "Sayın Kültür Bakanı ile bu hafta gerçekleştireceğimiz görüşmede milli sanatçılara destek olunması yönünde talebimizi ileteceğiz." dedi.

Bakanlık geri adım attı

Gelen tepkiler üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı geri adım atarak Sıla kararından vazgeçti. Konser listesinin revize edileceğini duyuran bakanlık yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Devletimiz milletimizin sesini duyar, dinler, anlar ve gereğini yapar. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Milletimizin hassasiyeti bizim hassasiyetimizdir. Gelen yoğun tepki ve eleştirilere kulak tıkamamız düşünülemez. Bu çerçevede Temmuz ayı konser programlarımızı revize edeceğimizi kamuoyumuzun bilgisine sunarız."

Sıla'nın hendek operasyonları esnasında attığı skandal tweet;

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

YAKICI

sıla takma kafanı sen paralı bir iş bulursun

Harun

Revize edilmis edilmemiş laga luga,silanin ismini o listeye alanin işine son verilmeli
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23