• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yeni Nexus'un üreticisi belli oldu

Yeniakit Publisher
2015-07-07 23:15:00 -
Yeni Nexus'un üreticisi belli oldu

Google'ın yeni nesil 'saf' Android'inin hangi üreticinin elinden çıkacağı belli oldu.

Google'ın Nexus serisi akıllı telefonlarını şimdiye kadar pek çok farklı üretici üzerinden satışa sunduğunu biliyoruz. İlk Nexus olan Nexus One'ı HTC'ye yaptıran ardından rotayı Samsung'a (Galaxy Nexus) çeviren ve akabinde de LG ile anlaşan (Nexus 4) Google, Nexus 5 modelinde de LG ile devam etmiş fakat akabinde gelen serinin son üyesinde şemsiyesi altına aldığı (ve ardından patentlerini kendisine saklayıp, telefon departmanını Lenovo'ya sattığı) Motorola'ya şans vermişti. İşte LG cephesinden gelen haberlere göre gelecek olan yeni Nexus modelinde yeniden kendilerine dönüş yapmaya karar vermiş Google.

Android Pit'in LG içerisinden bir kaynağa dayandırdığı habere göre Yeni Nexus'un tasarımında ise tamamıyla farklı çizgiler hayata geçirilecekmiş. Yani beklendiği üzere LG G4 üzerine inşa edilmiş bir görünüme sahip olmayacak model. Henüz nasıl bir tasarım çizgisi ile üretileceğini bilmiyoruz ama tahminimiz o ki geçenlerde Google'ın Android sitesinde görüntülenen aşağıdaki cihazdan ilham alınabilir.

Bu arada modele Nexus 7 yerine yeni Nexus dememizin sebebi isminin bu defa muhtemelen Nexus 7 olmayacağı. Çünkü zaten geçtiğimiz yıllarda Google Asus'a o isimde bir tablet ürettirmişti.

Bu arada son olarak Google'ın Nexus'unun Huawei'ye üretileceğine yönelik fısıltılar dolaştığını da hatırlatalım. Yani bir ihtimal bu sene 2 Nexus birden çıkarabilir Google. Ya da nihai aşamada iki üreticiden sadece birisinde karar kılınır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23