• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yeni HSYK Paralel Yapı’yı bitirecek

Yeniakit Publisher
2014-02-19 20:57:57 - 2014-02-20 09:44:46
Yeni HSYK Paralel Yapı’yı bitirecek

Akit’e konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, düzenlemenin onaylanmasıyla HSYK’da paralel yapılanmanın değil, milli iradenin hakim olacağını ifade ederek, “HSYK’nın kararları artık denetime açılacak” dedi.

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU - Cumhurbaşkanı Gül’ün onayına sunulan  HSYK düzenlemesi ile ilgili Yeni Akit’e çarpıcı açıklamalarda bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Cumhurbaşkanı Gül’ün düzenlemeyi onaylamasının ardından HSYK’da paralel yapının değil, milli iradenin hakim olacağını ifade etti. İçten, düzenleme ile HSYK’nın kararlarının denetime açılacağını kaydetti.

HSYK’DA YENİ BİR YAPI OLUŞTU

Hukuk ve adaletin herkese lazım olduğunun altını çizen İçten, “HSYK’da liyakatlı ve gerçekten adil olan insanların yer alması gerekiyor. O tür yerlerde ideolojik davranma adalete, hukuka çok büyük zararlar verir” dedi. HSYK’da önceden bir yapı bulunduğunu hatırlatan İçten, “Dün HSYK’da taraflı bir yapı vardı. Referandum bu yapıyı ortadan kaldırmak için yapıldı. HSYK’da yeniden bir yapı oluştu. Bu düzenleme ile o sıkıntı ortadan kaldırılacak” dedi.

PARALEL İMAMLAR DEĞİL, MİLLİ İRADE HAKİM OLACAK

AK Parti’nin hükümet olduğu günden beri bürokrasideki vesayetçi yapılarla mücadele ettiğini hatırlatan İçten, yeni bir vesayetçi yapının oluşmasına da asla izin vermeyeceklerini kaydetti. Bunun için gereken tüm düzenlemeleri yaptıklarını ve yapmaya çalıştıklarını söyleyen İçten, zamanla ortaya çıkan eksiklikleri de yaptıkları yeni düzenlemelerle giderdiklerini bildirdi. Vesayetçi sistemleri bir bir ortadan kaldırmaya yönelik adımlar attıklarını aktaran İçten, yargıda paralel imamların değil, milli iradenin hakim olacağını kaydetti. İçten, devletin tüm kurum ve kuruluşlarında dışarıdan emir alan vesayetçi yapıları ortadan kaldıracaklarını dile getirdi.

HSYK KARARLARI DENETİME AÇILACAK

HSYK’nın yapısını bu düzenleme ile Avrupa Birliği ülkelerindeki sistemlere daha yaklaştığını ifade eden İçten, o ülkelerde atamaların, yetkilerin adalet bakanında toplandığını belirtti. HSYK’nın kararlarının daha önce denetlenemediğini ifade eden İçten, bu düzenleme ile HSYK’nın kararlarının denetime açılacağını söyledi. İçten, HSYK kararlarının denetime açılmasının ardından oradaki ideolojik yapılanmanın da ortadan kalkacağını kaydetti.

MUHALEFETİN TUTUMU ANLAŞILIR DEĞİL

HSYK’ya karşı olan muhalefetin HSYK konusunda yapılan düzenlemeyi hedef almalarının anlaşılabilir bir yanı bulunmadığını belirten İçten, AK Parti’nin HSYK görüşmelerinde azınlığın çoğunluğa şiddetine maruz kaldığını kaydetti. AK Parti’nin çözümden yana, kucaklayıcı olmasına karşın muhalefetin daha çok saldırganlaştığını söyleyen İçten, muhalefetin iktidara şiddet uygulamasının kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade etti.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23