• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yeni dönemde Petrol, doğalgaz fiyatları yükselişte: Gündemi yeniden altüst etti! Avrupa'da son durum...

Yeniakit Publisher
2023-04-11 18:32:00 - 2023-04-11 20:29:28
Yeni dönemde Petrol, doğalgaz fiyatları yükselişte: Gündemi yeniden altüst etti! Avrupa'da son durum...

Ham petrol fiyatları OPEC+'nın üretim kesintisi haberinin etkisiyle yükselişini sürdürüyor. Öte yandan yeni gelen haberlerde petrol ve doğalgaz yatağı keşfedildiğini açıklanıyor ama Avrupa'da vadeli doğalgaz fiyatlarında gelecek kış endişesi yaşıyor. Öte yandan yeni gelişmeler yaşanıyor.. Kazakistan’da uçak yakıtı, motorin ve bitüm gibi bazı petrol ürünlerinin ihracatı 31 Aralık 2024’e kadar yasaklandı.

Ham petrol fiyatları OPEC+'nın üretim kesintisi haberinin etkisiyle yükselişini sürdürüyor.

Petrol fiyatları güne yükselişle başladı.

Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı 80 doları aştı.

Petrol fiyatları Mart ayında gördüğü dip seviyenin ardından bankacılık krizinin atlatıldığına dair iyimserlik, ABD'de petrol stoklarının 15 ayon zirvesine çıkmıştı.

Mizugo BANK Asya Stratejisti Vishnu Varathan petroldeki yükselişin temkinli risk iştahının bir yansıması olduğunu söyledi.

Mayıs vadeli ABD tipi ham petrol bugün yüzde 1 artışla 80,50 dolardan, Haziran vadeli Brent petrol ise yüzde 0,9 artışla 84,92 dolardan işlem görüyor.

ABD'de bugün açıklanacak ve petrolde kısa vadeli görünümü yansıtan enerji verisi izlenecek. Haftanın devamında da Uluslararası Enerji Ajansı'nın açıklayacağı ve OPEC'+nın üretim kesintisinin ardından arz talep dengesini gösteren veri de yakından takip edilecek.

Avrupa'da vadeli doğalgaz fiyatları gelecek kış için de endişe duyulduğunu gösteriyor

Avrupa'da doğalgaz fiyatları hava sıcaklıklarının yeniden artışa geçmesi ile bir miktar gerilerken, uzun vadeli kontratlarda ise fiyat yükseldi.

Uzun vadeli kontratlardaki yukarı hareket, kış sezonunun tatmin edici doğalgaz stokları ile tamamlanmasına rağmen gelecek kış yine sıkıntı yaşanacağı endişelerinin hala devam ettiğini gösterdi.

Mayıs teslimi doğalgaz fiyatı yüzde 0,23 kayıpla 43,15 euro/MWh seviyesinden işlem görürken, Haziran vade için fiyat yüzde 0,16 düşüşle 44,03 euro seviyesinde.

Uzun vadeli kontratlarda, 2023 üçüncü çeyrek için fiyat yüzde 1,1 ve 2024 ilk çeyrek için yüzde 0,5 arttı.

Son dakika haberi: Kazakistan'da bazı petrol ürünlerine ihracat yasağı

Konuya dair Kazakistan Enerji Bakanlığının yayımladığı kararnamede, "Kazakistan topraklarından Avrasya Ekonomik Birliğinin gümrük bölgesi dışında bazı petrol ürünlerinin ihracatına 31 Aralık 2024 tarihine kadar yasak getirildi." denildi.

İç pazarda açığı önlemek için uçak yakıtı, motorin, gaz yağları ve bitüm gibi bazı petrol ürünleri ülkeden çıkarılamayacak. (İLKHA)

İlginizi çekebilir→ Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasına ilişkin düğmesine basıldı! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!→ TIKLAYINIZ

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

diyarbakırlı

Sanki Dünya'da Avrupa, Türkiye 'de İstanbul var. Yeter Allah aşkına.

Biga

Bizde hic yok sanki
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23