• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yeni bir Cem Uzan vakasıyla karşı karşıyayız

Yeniakit Publisher
2014-04-08 10:09:00 - 2014-04-08 10:53:35
Yeni bir Cem Uzan vakasıyla karşı karşıyayız

Elektrik şirketlerinin imtiyazının sona erdirilmesi ile ilgili Stokcholm mahkemelerinde 2.5 milyar avroluk yeni bir dava açıldığını açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Benzer davaları emsal gösterip bu davanın kabul edilmemesiyle alakalı ilk girişimlerimiz olacak. Vatandaşımızın hakkı olan bir kuruşu vermeyiz” diye konuştu.

ANKARA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yeni bir Cem Uzan vakasıyla karşı karşıya olduklarını belirterek, elektrik şirketlerinin imtiyazının sona erdirilmesiyle alakalı Stockholm mahkemelerinde 2,5 milyar avroluk yeni bir dava açıldığını bildirdi.

Yıldız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) Meclisi Başkanı Yağız Eyüboğlu ve meclis üyelerini kabul etti.

4 BÜYÜK DÂVÂNIN MUHATABI OLDUK

Yeni bir Cem Uzan vakasıyla karşı karşıya olduklarını belirten Yıldız, bugüne kadar elektrik dağıtım, üretim ve iletim hizmetleriyle alakalı şirketin faaliyetine devam ediyor olmasına rağmen imtiyaz hakkının alınmasıyla ilgili 4 büyük dava açıldığını, 10 yıla yakın süren davaların kazanıldığını anımsattı. Bakan Yıldız, şunları kaydetti:

"Bunlar yetmiyormuş gibi Uzan ailesi bu kez başka bir şirket adı altında tekrar miktarı 2,5 milyar avroluk Stockholm mahkemelerinde yeni bir dava açmış durumda. (Uzanlar’ın açtığı yeni dava) Bize göre gerek hukuki açıdan gerekse enerji açısından hiçbir fonksiyonelliği yok. Tamamen gündem oluşturmayla alakalı bir konudur. Bu artık Türkiye'nin siyasi istikrarının üzerine konan keneleri alma işidir. Türkiye mutlaka bu kenelerinden kurtulacaktır. Sürekli bir ayağından tutup aşağı çekmek isteyenlere karşı, Türkiye'nin büyümesine, ilerlemesine karşı olanlarla mücadelemiz devam edecektir. Bununla alakalı uluslararası avukatlık firmalarıyla hizmet alımına gideceğiz. Benzer davaları emsal gösterip bu davanın kabul edilmemesiyle alakalı ilk girişimlerimiz olacak. Elimizde bu manada alınmış çok fazla uluslararası tahkim kararları var. Bütün bunları ibraz edeceğiz. Şu ana kadar Türkiye'nin neredeyse tamamını isteyen bir yapıyla karşı karşıyayız. Vatandaşımızın hakkı olan bir kuruşu vermeyiz."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23