• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yazıklar olsun size! TBB Başkanı Sağkan'dan seçim çıkışı

Yeniakit Publisher
2023-02-14 23:41:00 - 2023-02-15 00:33:49
Yazıklar olsun size! TBB Başkanı Sağkan'dan seçim çıkışı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Türk milleti deprem acısı yaşarken seçimin zamanında yapılması için açıklamada bulundu.

 Yeniakit.com.tr 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra TBB Başkanı Erinç Sağkan'dan da seçim çıkışı geldi.

Türk milleti yaşadığı depremin yaralarını sarmak için tek yürek olurken, TBB Başkanı Sağkan ise, "Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) bir seçimi ertelemek yönünde bir yetkisi yoktur. Anayasa’ya aykırı bir karar alma noktası yetkisi bulunmamaktır." diyerek Kılıçdaroğlu'na destek verdi.

Sağkan, şu ifadeleri kullandı:

Haliyle YSK yapılmasına karar verilen bir seçim için güvenlik önlemlerini, o seçimin itirazları ve o seçimin sürecini yürütmekle görevli bir kurumdur. YSK’nin hiçbir görev tanımı içerisinde, bir seçimin ertelenmesine, yapılmamasına belirsiz bir takvime bırakılmasına gibi, bir görev ve yetki tanıtımı bulunmamaktadır. O sebeple şu anda Türkiye’de seçimlerin yapılıp yapılmaması konusunun hukuken tartışma dışı bir konu olduğunu düşünüyorum.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

bir

lgbtci adam değil mi??? Söylüyen adam.

bir

Seçim zamanını Devletini, Milletini seven düşünenler için Devletimiz, Milletimiz için hangi tarih uygunsa hayırlı ise Rabbim ALLAH cc o zaman nasip etsin Aminnn. Hayırlı olanda şimdiki Hükümetimiz ALLAH cc eşcinsel destekleyici lere fırsat vermesin, tek konut yaptırmamış, iki otobüs alamayan chpkklılara fırsat verme Yarabbim.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23