• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Yazarlığa İlk Adım" Projesi

Yeniakit Publisher
2016-01-20 11:05:48 -
"Yazarlığa İlk Adım" Projesi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarlar Birliği işbirliğiyle düzenlenen "Yazarlığa İlk Adım" projesi, Çengelköy İlkokulu'ndaki programla tanıtıldı.

İstanbul İl  Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarlar Birliği işbirliğiyle düzenlenen "Yazarlığa İlk Adım" projesi, Çengelköy İlkokulu'ndaki programla tanıtıldı.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şube Müdürü Murat Adalı, yaptığı konuşmada, İstanbul 'da 5 yıl önce başlattıkları "Yazarlar Okullarda" projesi kapsamında yüz binlerce öğrencinin yüzlerce yazarla buluştuğunu ve kitaplarını okuduğunu söyledi.

Adalı, kitap okuyan çocukların yazmaya da başlaması gerekir düşüncesi ile harekete geçtiklerini dile getirerek, şu bilgileri verdi:

"Yeni bir projeler üretmeye başladık ve bazı ilçelerimizde öğrencilere yönelik yazarlık atölyeleri oluşturduk. Bu atölyeler sonucu, şunu anladık ki millet olarak bizde inanılmaz bir cevher, potansiyel var. Bu zamanın çocukları çok farklı yeteneklere sahip, zeki çocuklar. Biz de müdürlük olarak onların gelişme, büyüme hızını engellemeyecek bütün faaliyetleri çok önemsiyoruz."

Öğrencilerin yazma eğilimine yönelik gözlemleri üzerine Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarlar Birliği Başkanı Bican Veysel Yıldız ile görüştüklerini aktaran Adalı, "Sayın Yıldız, hayallerimizin ve beklentilerimizin çok üzerinde bir proje çıkardı ortaya" diye konuştu.

Çengelköy İlkokulu Müdürü Ali Yaşar Düzcü de Türkiye 'de ilk kez başlatılan projenin okullarında hayata geçiyor olmasından gurur duyduklarını belirterek, "Yazarlar Okulda projesi kapsamında bugüne kadar birçok yazarımızla çocuklarımızı buluşturduk" dedi. Bu buluşmalarda çocukların yazarlara en çok "Yazmaya nasıl başladınız?" sorusunu yönelttiğini bildiren Düzcü, "Bugün okulumuzda hayata geçen "Yazarlığa İlk Adım Projesi" çocuklarımıza yazarlıkla ilgili yol gösterecek çok önemli bir proje. Bu proje sayesinde, bir gün gelecek okul müdürü olarak öğrencilerimizin yazdıkları o kitapları imzalatmak için biz de sıraya gireceğiz" diye konuştu.

"COĞRAFYAMIZI MÜREKKEBE BULAMALIYIZ"

Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarlar Birliği Başkanı Yıldız da AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Eğer biz coğrafyamızı mürekkeple bulamazsak, bugün dünyanın birçok yerinde olduğu gibi bir gün birileri gelir ve coğrafyamızı kana bular. Güzel bir yarın istiyorsak bunun yolu kalemden geçiyor ve çocuklarımızın kalemle, kitapla, yazıyla buluşması gerekiyor" ifadesini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23