• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yavrularımı kiliseden kurtarın

Yeniakit Publisher
2013-03-05 22:54:00 - 2013-03-05 20:54:55
Yavrularımı kiliseden kurtarın

Hollandalı yetkililerin kızlarını zorla elinden aldığı Sivaslı Zerdişan İyin’e Akit ulaştı. Kur’an kursuna göndermek istediği çocuklarının şimdi zorla kiliseye götürüldüğünü ifade eden İyin, yetkililere gazetemiz aracılığıyla “Allah rızası için yalvarıyor

EROL METİN/ANKARA
Hollanda’da 3 küçük kızı zorla elinden alınıp yurda verilen Sivaslı Zerdişan İyin, Akit’e konuştu. Türk yetkililerden yardım isteyen İyin, “Allah rızası için yalvarıyorum evlatlarımı kurtarın. Yaşadığıma ben bile inanmıyorum. Her şeye rağmen çocuklarım için ayakta duruyorum. Çektiklerimi anlatmakta zorluk  çekiyorum. Bir an önce çocuklarıma kavuşmak istiyorum” dedi.
“ANLATMAMALARI İÇİN
KORKUTUYORLAR”
Kızlarına kötü muamelede bulunulduğunu belirten İyin, Hollandalı görevlilerin yurtta olan biteni kendisine aktarmamaları için kızlarını tehdit ettiğini dile getirerek, “Çocuklarıma çok baskı yapıyorlar. Yurttaki görevliler onları korkutuyor. Her şeyi bana anlatmalarını engelliyorlar. ‘Şunu şunu anlatın’ diyorlar, kızlarım da korkudan yaşadıklarını benden gizliyorlar. Çocuğuma ‘Ne konuştun annenle’ diye çıkışıyorlar. Zaten ayda bir saat görüştürüyorlar. O da denetim altında oluyor” ifadelerini kullandı.
“KUR’AN KURSUNA
GÖNDERECEKTİM, ŞİMDİ İSE...”
Müslüman olan çocuklarının yurtta Hıristiyanlık inancına göre yetiştirildiğini söyleyen İyin, şöyle konuştu: “Evlatlarımı her şeyden mahrum bırakıyorlar. Çocuklarım elimden alınmadan önce onları Kur’an kursuna göndermeyi düşünüyordum. Şimdi ise Türkçe ‘nasılsın’ bile diyemiyorlar. Ahiretleri de tehlikeye girecek. Hıristiyan olmalarından korkuyorum. Kiliseye götürüyorlar. Orada onlara Hıristiyanlığı anlatıyorlar. Çocuklarım sürekli ‘Anne ne olur bizi buradan al’ diyor. Ama elimden bir şey gelmiyor. Ben burada eriyorum, çocuklarım da orada eriyor.”
“PARA ÇÖZÜM DEĞİLMİŞ”
Maddi durumu çok kötü olan babasının, kendisini Müslümanlığı kabul eden ve yaşça büyük Hollandalı biriyle evlendirdiğini anlatan İyin, sonrasında boşandıklarını belirterek, “Babam çok fakirdi. Ama para çözüm değilmiş. Keşke eşim çoban olsaydı da çocuklarım bu acıyı çekmeseydi. Hollandalı yurt sorumlusu çocuklarımı almak için mahkemede her yalana başvurdu. Çevremde bir sürü Türk çocuğunu da aynı şekilde Hollandalı ailelerin yanına veriyorlar” ifadelerini kullandı.

ABLASI: KARDEŞİM İÇİN ENDİŞELİYİZ
Zerdişan İyin’in Kayseri’deki ablası Zekiye Nalbant da, kardeşinin durumun kendilerini kahrettiğini dile getirerek, “Bacım yemek yemiyor, sürekli ağlıyor. ‘Allah ne zaman çocuklarımı bana kavuşturacak’ diyor. Çocukları elinden alındığından beri zayıfladı, sürekli kendini harap ediyor. Yoksa öbür türlü bir sağlık sorunu yoktu. Bacım için endişeleniyorum. Yeğenlerim sabaha kadar ‘anne anne’ diye uyumuyorlarmış. Yetkililere yalvarıyorum, ne olur bu çocukları kurtarıp annesine teslim etsinler” dedi.

‘ÇOCUKLARIMI GERİ ALDIĞIMDA
BURADA BİR SAAT DURMAM’
Çocuklarını geri aldığında işlemlerini yapar yapmaz Türkiye’ye döneceğini kaydeden Zerdişan İyin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İnşallah Allah beni buradan kurtaracak. İnanın burada misafir gibiyim. Çocuklarımı aldığımda ülkeme döneceğim. Burada bir saat durmam. Çocuklarım gidince evde yalnızım. Burası Türkiye gibi değil, kimse birbirine yardım etmiyor. Öyle kapımızı açan, Allah için yardım eden yok. Ülkemin taşına toprağına kurban olayım. İnsanlar Avrupa’yı bilmiyor. Çok çektirdiler. Kendi ülkemde can vermek istiyorum. Türkiye’nin soğan ile ekmeği buranın pirzolasından daha lezzetli gelir bana. Buranın pirzolası da balı da acı. Ciğerim yanıyor. Evde yemek boğazımdan geçmiyor. Zoraki yiyorum. Ben de ayakta olmasam yavrularımın kimseleri yok.”
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23