• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yatırımların adresi yine Türkiye olacak

Yeniakit Publisher
2014-03-07 03:03:00 - 2014-03-07 03:04:51
Yatırımların adresi yine Türkiye olacak

Büyüme potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda yatırımların adresinin önemli ölçüde gelişmekte olan ülkeler olduğunu vurgulayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin kamu maliyesinin gücüne işaret etti.

İSTANBUL - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Son 7-8 aylık dönemde gelişmekte olan ülkeler aleyhine yürütülen retorik bir yayın ve analiz furyası ortalarda dolaşıyor ama bunu iyi okumak lazım. Sadece geçmiş 10 yıla göre daha küçük bir performans ama gelişmiş ülkelere göre daha yüksek bir performans devam edecek bunu görmek lazım” dedi.

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği’nin düzenlediği “VI. AVM Yatırımları Konferansı”nda konuşan Babacan, Türkiye’nin son 11 yıllık dönemde çok güçlü bir dönüşüm içine girdiğini belirtti. Türkiye’nin her alanda büyük ilerlemeler kaydettiğini vurgulayan Babacan, “Türkiye’nin 2002 yılı fotoğrafı ile 2014 yılı fotoğrafını mukayese ettiğimiz zaman 3 mislini aşan bir milli gelir büyümesi söz konusu. Dünyaya çok daha entegre bir ekonomimiz ve finans sistemimiz mevcut. Hem ticaret hem de yatırımlar açısından dünyaya daha açılmış bir Türkiye ekonomisi söz konusu” diye konuştu.

YATIRIMLARIN ADRESİ GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER

Geçen yıl mayıs ayından bu yana Fed’in uyguladığı politikalarla beraber gelişmekte olan ülkelerin daha küçük büyüme performansları sergilediğini söyleyen Babacan, şunları kaydetti:

“Kamu borç stoku pek çok gelişmiş ülkede tarihi yüksek seviyelerde. Yine yatırımların adresinin önemli ölçüde gelişmekte olan ülkeler olduğunu göreceğiz. İşini iyi bilen ve trendleri iyi okuyan yatırımcılar kendi analizlerini yaparak yatırımlarına kararlılıkla devam ediyor.”
Türkiye’nin artık çok sağlam kamu maliyesine sahip olduğunun altını çizen Babacan, “Türkiye’nin geçen yıl brüt kamu borç stokunun milli gelire oranı yüzde 35’e düştü. Hele hele net kamu borç stokunun milli gelire oranı yüzde 15’e düştü” ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23