• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yatırımlarda artış bekliyorum

Yeniakit Publisher
2013-05-21 21:12:00 - 2013-05-21 21:13:34
Yatırımlarda artış bekliyorum

‘’Terörün ortadan kalkmasıyla, huzur ve güven ortamının pekişmesiyle özel yatırımlarda ciddi bir artış bekliyoruz. Bu yılın ilk 3 ayındaki başvurulara baktığımızda, bir önceki yıla göre sabit sermaye tutarında yüzde 200 civarında bir artış var’’ diyen Kal

ANKARA
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TÜSİAD, MÜSİAD, TUSKON, TÜMSİAD ve büyük ölçekli firmalara Doğu ve Güneydoğu’ya yatırım yapmaya davet etti. Yılmaz, ‘’Terörün ortadan kalkmasıyla, huzur ve güven ortamının pekişmesiyle özel yatırımlarda ciddi bir artış bekliyoruz. Bu yılın ilk 3 ayındaki başvurulara baktığımızda, bir önceki yıla göre sabit sermaye tutarında yüzde 200 civarında bir artış var’’ dedi. Yılmaz, çözüm süreciyle birlikte özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki gelişmelere ilişkin soruları cevapladı.
Kamu olarak son 10 yılda Doğu ve Güneydoğu’ya çok ciddi yatırımlar yaptıklarını söyleyen Yılmaz, eğitimden sağlığa, ulaştırmadan kırsala bir çok alanda yatırım yapıldığını ifade etti.
“BÜYÜK SERMAYE
GRUPLARI BÖLGEYE
İLGİ GÖSTERMELİ”
Yılmaz, çok güçlü tevşik sistemi ilan ettiklerini, Türkiye’yi 6 bölgeye ayırdıklarını, Doğu ve Güneydoğu illerinin daha çok 6. bölge kapsamında olduğunu hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir çağrıda bulunmak istiyorum: TÜSİAD, MÜSİAD, TUSKON, TÜMSİAD gibi bütün örgütlere, özellikle büyük ölçekli firmalara çağrıda bulunmak istiyorum: Burada uzun süredir kullanılmamış bir potansiyel var. Bu potansiyel, buraya yatırım yapanlara da büyük kârlar sunacak bir potansiyel. Genç, dinamik bir nüfus var bölgede. Kamu yatırımlarımız belli seviyeye gelmiş durumda. Ortadoğu, Kafkaslar, Asya ile daha rahat bağlantılar kurmak mümkün bu bölgede. Bütün bu avantajlarını düşündüğümüzde bu bölgeye yapılacak yatırımlar kârlı yatırımlar olacaktır; ama şu var; bugüne kadar özellikle büyük sermaye grupları bölgeye yeterince ilgi göstermediler. Gitseler, bu bölgeyi analiz etseler, inceleseler, görecekler ki burada çok kârlı yatırım imkânları var. Bu yeni süreçte hem daha kârlı işletmeler oluşması bakımından hem de bu huzur güven ortamına onların da katkı sunması bakımından özellikle büyük sermaye gruplarının bu bölgeye gitmesini temenni ediyorum, çağrıda bulunuyorum.’’ Yılmaz, iş dünyası ile bir araya geldiğinde bu çağrıyı yaptığını belirterek, teşvik sisteminin kendisinin, ‘’bölgeye gelin, yatırım yapın’’ şeklinde büyük bir çağrı olduğunu kaydetti.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23