• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yatırımcının önünü açmaya mecburuz

Yeniakit Publisher
2014-12-21 08:18:00 - 2014-12-20 22:18:25
Yatırımcının önünü açmaya mecburuz

DEİK Genel Kurulu’nda finans sektörüne seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizleri düşürerek girişimci ve yatırımcıyı cesaretlendirmek gerektiğini söyledi. Erdoğan inşaat sektörünün hafife alınamayacağını, sanayi sektörü ile birlikte at başı götürmek durumunda olduklarının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Büyük ülke inşaat sektörünü de düşünecek, ileri teknolojiyi, sanayiyi de düşünecek. Bunları beraber yürüteceğiz. Finans sektörünü de özellikle burada uyarmak istiyorum. Kredi noktasında lütfen gözlüklerinizi şöyle biraz daha dikkatli seçin. Yakın, uzak burada bir sıkıntı olmasın” dedi.

İNŞAAT VE SANAYİ

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan, yatırımcının önünü açmaya mecbur olduklarının altını çizdi. İnşaatın emek yoğun bir sektör olması hasebiyle istihdamda önemli bir alan oluşturduğunu anlatan Erdoğan, “Bu demek değil ki inşaat sektörüne girerken kalkıp sanayiyi bir kenara koyalım. Hayır. İkisini de at başı götürmek durumundayız. Bunun ikisini beraber başarmalıyız” diye konuştu.

BANKALARA UYARI

İnşaat ve sanayi sektörleri konusunda finans sektörünü ikaz eden Erdoğan, “Kredi noktasında lütfen gözlüklerinizi şöyle biraz daha dikkatli seçin. Yakın, uzak burada bir sıkıntı olmasın. Lütfen yüksek faizlerle kredi olayını şöyle bir gözden geçirin. Faizlerini düşürmek durumundayız ki girişimcilerimiz cesaretlensin, yatırımcımız cesaretlensin. Bugün Amerika 1 puan uyguluyorsa, Avrupa bu civarlarda dolaşıyorsa, öbür tarafta Japonya eksi bunu uyguluyorsa, bize ne oluyor? Faizler komisyonlarla yüzde 13-15 puana kadar çıkıyor. Tek kelimeyle bu zulümdür. Zulüm. ‘Peki siz Başbakandınız bunu neden yapmadınız’ derseniz, başarısız olduğum konulardan bir tanesi de budur” diye konuştu.

HESAP VERİYORLAR

Dün din alimi maskesiyle vatanına ihanet edenlerin yarın başka bir maskeyle ülkelerinin karşısına çıkabileceklerine dikkat çeken Erdoğan,  “Unutmayın Hasan Sabbahlar hiç bir zaman bitmez. Onların bir tuzağı varsa Allah’ın da bir tuzağı var.  İşte gün geldi, hesap döndü, ihanet hesabı yapanlar hesap vermeye başladı” ifadelerini kullandı.

2023 HEDEFİNDE KESİN KARARLIYIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir zaferin, hiçbir başarının kendiliğinden gelmediğini belirterek, “Meseleye bir dava olarak bakmadıkça, o davanın uğruna fedakarca ve kahramanca mücadele vermedikçe, Allah’a zaferi müyesser etmez, mukadder etmez. 2023’e giden yol bir gülistan olmayacaktır, bir gül bahçesi olmayacaktır. Bu sürecin zorlukları, sıkıntıları olacak. Zaman zaman bizim gayretimizi, aşkımızı, şevkimizi kırmaya yönelik saldırılar da olacak. Vazgeçersek, yeise teslim olursak biz de kaybederiz, millet de kaybeder ülke de kaybeder” dedi.

DEİK’E GÖREV ÇIKTI

Erdoğan, artık bütün enerjinin, istikbale, 2023 hedeflerine yoğunlaştırılacağını vurgulayarak, “Dünyanın, özellikle de bölgemizin ciddi değişimler yaşadığı süreçte DEİK’in öncülüğüyle özel sektörümüzün başarı çıtasını sürekli daha yükseğe çıkartacağına yürekten inanıyorum. Özel sektörümüz inşallah krizleri fırsata dönüştürmeye devam edecek, Türkiye’nin parlayan yıldızını daha da parlatacaktır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 deniliyorsa ve 2023’e inanılıyorsa, bunun mücadelesine 2014’ten itibaren başlamak gerektiğini söyledi. 

1 MİLYON VATAN EVLADI CAN VERDİ

Erdoğan, 2023’ün sadece Türkiye’nin iktisadi hedeflerini ifade eden bir yıl dönümü olmadığına işaret ederek, “2023, iktisadi olduğu kadar, siyasi, sosyal, özellikle de uluslararası politika hedeflerimizi ifade eden, bu yönde hedefler ihtiva eden bir yıldır. Şunu unutmayınız, 1923, 1914’te başlayan 1. Dünya Savaşı’nın bir neticesiydi. 1923 birden bire ortaya çıkmış bir tarih değildi. 1923’ün öncesinde İstiklal Harbimiz vardı. 9 yıl bu ülkenin evlatları, cepheden cepheye koştular. 9 yıl boyunca 1 milyona yakın vatan evladı, bu topraklar için canlarını feda ettiler, istiklale giden zemini hazırladı” dedi.

Erdoğan, 1. Dünya Savaşı’nın başlangıcının üzerinden 100 yılın geçtiğini hatırlattı.

KUZEY SURİYE'DE YENİ YAPILANMA MI VAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halep’in önemli olduğunu, Kobani’nin stratejik önemi bulunmadığını belirterek, “Birileri için var. Ben şimdi düşünüyorum. Arkadaşlarıma da diyorum ki; yoksa burada, Kuzey Suriye’de yeni bir yapılanma mı oluşturuluyor? Yeni bir eyalet mi oluşturuluyor? Çünkü Esed’in böyle bir derdi yok. Üç kantonu birleştirmek suretiyle burada yeni bir yapılanmanın içerisine girebilirler” dedi.

Erdoğan, “Kobani, Kobani, Kobani” diyenlerin uçaklarla oraya mühimmat indirdiklerini belirterek, “Nereye gitti o mühimmat, bir kısmı terör örgütü DEAŞ’a gitti, bir kısım da PYD’ye gitti. Bu ikisi de zaten terör örgütü. Al birisini vur öbürüne. Birbirlerinden farkı yok” dedi.

AVRUPA NİÇİN SUSUYOR?

Erdoğan, 17 - 25 Aralık’ta, ülkenin seçilmiş hükümetine darbe girişiminde bulunulurken AB’nin sustuğuna dikkati çekerek, “Mısır’da darbeye sustular. Ey AB, ileri demokrasi diyorsunuz, demokrasiye niye sahip çıkmıyorsunuz? Seçilmiş insanlara değil de darbe yapanlara sahip çıkıyorsunuz. Ukrayna’da da sustular. Suriye’de de sustular. Bize bol bol Suriye’de nasihat veriyorlar” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23