• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yargıya ‘sivil’ uyarı

Yeniakit Publisher
2013-12-30 14:06:06 - 2013-12-30 14:26:24
Yargıya ‘sivil’ uyarı

Kirli operasyon ile Türkiye’de bir kaos ortamı oluşturulmak istendiğini vurgulayan sivil toplum kuruluşları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tam destek verdi. Türkiye’nin dört bir yanında “İradene Sahip Çık” etkinlikleri kapsamında, yargı vesayeti oluşturma çabaları protesto edildi.

HABER MERKEZİ - Hükümete yönelik başlatılan kirli operasyon, sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği protesto gösterileri ile eleştiriliyor.

“İradene Sahip Çık” etkinlikleri kapsamında dün Türkiye’nin dört bir yanında sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, yargı darbesine karşı sivil uyarı yaptılar.

Operasyonların nihai hedefinin yeni Türkiye ve yeni Türkiye’yi inşa etmek isteyenler olduğu belirtilirken, sözkonusu kalkışmanın milletin vicdanına karşı girişilmiş örgütlü bir operasyon olduğu vurgulandı.

ESKİŞEHİR VE ADIYAMAN’DA PROTESTO

Eskişehir ve Adıyaman’da bir araya gelen sivil toplum örgütleri, kirli operasyonu protesto etti. Kocaeli’de ise AK Partili belediye meclis üyesi, Başbakan Erdoğan’a destek amacıyla kefenle partisinin il danışma meclisi toplantısına katıldı.

Eskişehir’de “hukuk, vicdan, medeniyet değerlerimiz ekseninde toplumsal buluşma” sloganı çerçevesinde bir araya gelen 55 sivil toplum örgütünün oluşturduğu Eskişehir kardeşlik Platformu üyeleri kirli operasyonu protesto etti.

Kirli operasyonu dünya egemenleri ve onlarla işbirliği yapmış bir zümre tarafından ülke istikrar ve ekonomisine kasıt niyeti taşıdığı belirtilen açıklamada, “Milletin egemenliğini ortadan kaldıracak yeni bir bürokratik vesayet düzeni ikame edilmesini asla kabul etmeyeceğimizi ilan ediyoruz” denildi.

VESAYET REJİMİNE HAYIR

Adıyaman’da Çelikhan Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek mesajı verdi. Operasyonla Türkiye’de kaos ortamı oluşmak istendiği belirtilerek şöyle denildi: “Sınırları içerisindeki vesayeti bitiren Türkiye, üstüne bir de küresel aktör olma hedefini kuşanmakla operasyon yapılacak hedef ülke seçilmiştir.”

KOCAELİ’DE KEFENLİ DESTEK

AK Parti Körfez Belediye Meclis üyesi Muhammet Hamarat ise, Erdoğan’a destek vermek amacıyla kefeni simgeleyen beyaz bir çarşaf giyerek partisinin il danışma meclis toplantısına katıldı.

“İSLAM’A KARŞI BİR SAVAŞ BU”

Dünya Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği ise düzenlediği basın toplantısında, “İslami hareketlere karşı bir savaş yürütülüyor” diyerek yaşananları uluslararası bir komplo olarak nitelendirdi.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23