• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yargıtay'dan HDP'ye ödenen hazine yardımına bloke talebi

Yeniakit Publisher
2023-06-13 08:26:00 -
Yargıtay'dan HDP'ye ödenen hazine yardımına bloke talebi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesine başvurarak, 14 Mayıs'taki seçimlere katılmaması nedeniyle Halkların Demokratik Partisine (HDP) ödenen 400 milyon 228 bin liralık Hazine yardımına bloke konulmasını talep etti.

Başsavcılık, HDP'ye seçim yılı dolayısıyla ödenen Hazine yardımına tedbir konulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurdu.

Partinin 14 Mayıs'taki genel seçimlere katılmadığına işaret eden Başsavcılık, seçim yılı dolayısıyla fazladan ödenen 400 milyon 228 bin liralık Hazine yardımına bu nedenle bloke konulmasını istedi.

Başsavcılığın bu talebini Anayasa Mahkemesi karara bağlayacak.

HDP'nin kapatılması istemli davada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının istemi üzerine, partinin Hazine yardımı bulunan hesaplarına 5 Ocak'ta tedbiren bloke konulmasına karar verilmişti. Partinin bu kararın kaldırılması talebi, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu tarafından ele alınmıştı. Heyet, 9 Mart'ta partinin Hazine yardımı bulunan hesaplarına tedbiren bloke konulması kararını kaldırmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Putsavar

Seçim kampanyası boyunca terörist olmakla suçladığınız insanlara 400 milyon lira para mı verdiniz? O halde ya bu insanlar terörist değil ya da siz basiretsizsiniz. Aksi halde, bu kadar geniş yerkileri bulunan bir yönetim terör ile ittisaklı olduğu düşündüğü bir partiye hazine yardımını kesebilecek güçtedir.

beklemek ne oldu

parti kapatılmadı hala anayasa mahkemesinde avrupada terörle bağlantılı olan parti ve kuruluşları anında kapatılıyor siyasetten uzak tutuluyor bende tavsiye edeyim korsika adasına gidin fransanın güzel ada ayrıca bu ada bağımsızlık savaşı veren korsika ulusal kurtuluş partisinin adası ordaki insanları dinleyin fransızların neler yaptıklarını halada yapmakta olduklarını
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23