• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yargıçlar egemenliğinden kaçınmalıyız

Yeniakit Publisher
2014-09-27 08:14:00 - 2014-09-26 22:05:45
Yargıçlar egemenliğinden kaçınmalıyız

Avukatlıktan hakim ve savcılığa geçenlerin kura törenine katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Hakim ve savcılarımızın Yargıtay’da verdiği karar nasıl meşru ise, 12 Ekim’de verecekleri karar da öyle meşrudur. Bunun dışındaki görüşler, çarpıtma ve kara propagandadır” dedi.

ANKARA - Avukatlık mesleğinden Geçen 4. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile 9. Dönem İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni’ne katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK seçimleri öncesi belli çevrelerce yürütülen kara propaganda çalışmalarına değindi.

Bozdağ, “Hakimlerimizin, savcılarımızın Yargıtay’da verdiği karar nasıl meşru bir kararsa, 12 Ekim’de verecekleri karar da öyle meşru bir karardır. Bunun dışındaki görüşler, değerlendirmeler tamamıyla seçime dönük, kara propaganda yapan çevreler tarafından bazıları çarpıtılıyor, bağlamından koparılarak... Mahir Bey’in açıklaması da maalesef bağlamından kopartılmak suretiyle çarpıtılmış bir açıklamadır. Hükümetin seçimlere herhangi bir müdahalesi asla söz konusu değildir” dedi.

Hakimlik ve savcılık görevine başlayacak olanlara da başarılar dileyen Bozdağ, şunları söyledi; “Toplum için neyin iyi, neyin kötü olduğuna, temel toplum politikalarının önceliğine karar verme yetkisini kendisinde gören yargısal aktivizm, hukuk devleti modeline değil ancak ve ancak yargıçlar egemenliğine işaret eder. Bundan hepimiz kaçınmalıyız. Bundan hem yargı, hakim ve savcılar, hem demokrasi ve hukuk devleti büyük zarar görür. Yasama, yürütme, yargının Anayasa ve yasalar çerçevesinde kalması, kendisine çizilen sınırları aşmaması, parlamenter sistemin, hukuk devleti anlayışının sağlıklı yürümesi açısından son derece önemlidir. Bu ayrılığı kurumlar arası, organlar arası rekabet, birbirini engelleme, çatışma olarak görür ve uygularsak bundan elbette hem anayasal organlar, hem demokrasi, hem de hukuk devleti büyük zarar görür.”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avukatlık mesleğinden Geçen 4. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile 9. Dönem İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni’ne katıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23