• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yapılan işe bakarım, rahatım

Yeniakit Publisher
2014-01-30 21:56:56 - 2014-01-31 16:59:41
Yapılan işe bakarım, rahatım

Ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, piyasaya güven veren açıklamalarda bulundu. Stabilitenin bozulmayacağı, işlerin düzgün gideceğine dair ümidinin olduğunu vurgulayan Ülker, “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Geçen 10 senede ne oldu diye baktığım zaman, bundan sonra da aynı şeylerin olacağını düşünüyorum. O açıdan ben rahatım” dedi

İSTANBUL - Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker; dergi ve ajansların editörleri ile düzenlediği sohbet toplantısında ekonomideki gelişmelere ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Ülker, hükümetin şimdiye kadar yaptığı işlere baktığında bundan sonrası için de rahat olduğunu ifade etti.

‘FAİZİ SEVMEM ÇÜNKÜ TEŞEBBÜSÜ, İŞİ ÖLDÜRÜR’

Kurdaki artışın herkesi etkilediği kadar kendilerini de etkilediğini belirten Ülker, sadece çarpanın farklı olduğunu söyledi. Sanayici olarak yüksek faizi sevmediğini aktaran Ülker, “Çünkü teşebbüsü öldürür, işi öldürür, o yüzden yüksek faiz taraftarı değilim” dedi.

‘İŞLER BOZULMAZ, DÜZGÜN GİDER’

Stabilitenin bozulmayacağı, işlerin düzgün gideceğine dair ümidinin olduğunu vurgulayan Ülker, “Aklıselimin hakim olacağına inancım var. Çünkü neden? ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ denir ya, şimdi herkes bir şey söylüyor ‘seçimdir, şudur budur’ diye. Ama geçen 10 senede ne oldu diye baktığım zaman, bundan sonra da aynı şeylerin olacağına inanıyorum. O açıdan ben rahatım” diye konuştu.

BİM VE T.FİNANS’TAKİ HİSSELERLE İLGİLİ OLARAK...

Şirketlerini birleştirerek sadeleştirdiklerini anlatan Ülker, 4 satış şirketi oluşturduklarını ifade etti. BİM’deki yüzde 5 hisselerinin durduğunu hatırlatan Ülker, bu hisseler ile ilgili olarak, “Hala değer kazanıyor, satmasak daha iyi sanki” diye konuştu.  

Türkiye Finans’taki hisselerini satmak istediklerini, yabancı bir alıcı ile görüştüklerini bildiren Murat Ülker, hisse satım planlarını önce mevcut ortaklarına ilettiklerini, onlar ilgilenmeyince başka bir alıcı ile görüştüklerini söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23