• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yanlarına kalmayacak

Yeniakit Publisher
2015-01-08 08:00:00 - 2015-01-08 08:06:26
Yanlarına kalmayacak

Şehit Polis Kenan Kumaş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla memleketi Trabzon’a gönderildi. Şehit polisin 2 aylık kızı Elif Yaren, tören boyunca bir kadın amirin kucağında durdu. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, “Bu saldırı hainlerin yanına kalmayacak” dedi.

İSTANBUL - Sultanahmet’teki Turizm Şube Müdürlüğü’ne yönelik bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Kenan Kumaş için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Emniyetin Vatan Yerleşkesi’ndeki törene, Kumaş’ın babası Ahmet, eşi Gülcan, ağabeyi Serkan ve iki aylık kızı Elif Yaren Kumaş’ın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın yanısıra İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ile Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da katıldı. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze aracından alınarak tören alanına getirildi. Törende çok sayıda emniyet yetkilisi ile şehit yakınının yerini almasının ardından şehit için saygı duruşunda bulunuldu. Kenan Kumaş’ın yakınlarının teşkilat mensuplarının yardımıyla ayakta durabildiği görülürken, şehidin iki aylık kızı Elif Yaren de tören boyunca bir kadın amirin kucağında durdu.

5 YILDIR GÖREV YAPIYORDU

İstanbul Emniyet Müdürü Altınok, törende yaptığı konuşmada, 2009’da teşkilata katılan Kumaş’ın 5 yılı aşkın süre başarıyla görev yaptığını belirterek, şunları kaydetti: “2 aylık kız çocuğu babası şehit polis memuru Kenan Kumaş, dün Turizm Şube Müdürlüğümüze yapılan bombalı saldırı sonucu şehit olmuştur. Olay sırasında polis memurları Mustafa Bulut ve Taner Şenel hafif yaralı olarak kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alınmış, daha sonra da taburcu olmuşlardır. Devlet ve millet düşmanları şunu çok iyi bilmelidir ki; cumhuriyetin ve demokrasinin teminatı olan Türk polisi, devletimize saldıran hainlerin yaptıklarını hiçbir zaman yanlarına bırakmamışlardır. Hayatının baharında, henüz 32 yaşındayken, ulaşılabilecek en yüksek mertebe olan şehitlik mertebesine erişen kardeşimizin ailesinin ve yakınlarının acısını hafifletmek mümkün değildir. Allah hepimize ve hepinize sabırlar versin. Tüm meslektaşları olarak bu üzüntüyü yüreğimizde hissediyor ve bu acıyı yürekten paylaşıyoruz.

İstanbul Müftüsü Yaran’ın dua ettirmesinin ardından şehidin cenazesi tören mangası tarafından omuzlarda taşınarak cenaze aracına götürüldü.

Şehit polis memuru Kumaş’ın cenazesi, Trabzonspor Kulübü tarafından THY’den kiralanan uçakla, memleketi Trabzon’un Tonya ilçesine gönderildi. Kumaş’ın yakınları  da aynı uçakla Trabzon’a gitti.

“ÖLEN BOMBACI KIZIMIZ DEĞİL”

İSTANBUL - Sultanahmet’teki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Turizm Şube Müdürlüğü’ne bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen Elif Sultan Kalşen’in ailesi, cesedin kızlarına ait olmadığını bildirdi.

Bombalı saldırıyı gerçekleştirerek hayatını kaybettiği iddia edilen Elif Sultan Kalşen’in babası Mehmet ile annesi Şirin Kalşen, avukatlarıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu’na geldi.
Kocaeli’nden geldikleri öğrenilen aile, savcı nezaretinde yaptığı incelemede, cesedin kızlarına ait olmadığını bildirdi.
Çıkışta gazetecilere açıklama yapan ailenin avukatı Ebru Timtik, gazetecilerin, “Elif Sultan Kalşen nerede, kendisinden haber alabiliyor musunuz?” sorusu üzerine bu konuda bilgisi olmadığını ifade ederek, “Ailesi bir süredir irtibat kuramamış. Bu yüzden emin olamadılar. DNA örnekleri daha önceden alınmış. Bize bir ceset gösteriliyor. Elif Sultan’a ait değil.” diye konuştu.

AB’DEN TÜRKİYE MESAJI

BRÜKSEL - Avrupa Birliği (AB), Sultanahmet’teki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Turizm Şube Müdürlüğü’ne düzenlenen bombalı saldırı karşısında Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını bildirdi. AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin basın ofisinden yapılan açıklamada,  şehit düşen polis memurunun ailesine başsağlığı ve yaralılara acil şifa dilendi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23