• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yalçınkaya bedel ödemeli

Yeniakit Publisher
2013-08-21 21:29:29 - 2013-08-21 21:30:14
Yalçınkaya bedel ödemeli

AK Parti’nin hukukçu vekilleri, yalan belgelerle kapatma davası açan dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya’nın hesap vermesi konusunda görüş birliğinde

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU
AK Parti’nin hukukçu milletvekilleri, AK Parti hakkında kapatma davası açarak başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere partinin 71 yöneticisi hakkında siyaset yasağı isteyen dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ile görevini kötüye kullananların bedelini ödemesi gerektiğine vurgu yaptı. Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ) davasının hepsinin ya da AK Parti kapatma davasının yer aldığı bölümlerin Yargıtay’da onanması sonrasında AK Parti’nin yargılanmanın yenilenmesini isteyeceğine dikkat çeken milletvekilleri, Türk siyasi tarihine geçen bu kara lekenin ortadan kaldırılacağını kaydetti. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Bülent Turan ile TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Mağdurlar Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, ETÖ Davasında çürütülen AK Parti kapatma davasının delilleriyle ilgili Yeni Akit’e açıklamalarda bulundular.
ÜSTÜN: ETÖ DÂVÂSI HER ŞEYİ ORTAYA ÇIKARDI
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, kapatma davası açıldığı zaman AK Parti’nin kurduğu hukukçu heyetinde yer aldığını hatırlatarak, o günlerde iddianamedeki iddiaları, belgeleri tek tek inceleyip tasniflediklerini söyledi. Bazı sitelerin dava sürecinde öne çıktığını aktaran Üstün, basında yer almayan haberlerin kapatmaya delil olması için bu sitelerde yer aldığını tespit ettiklerini ifade etti. Kamuoyunun zaten AK Parti kapatma davası için “google iddianamesi” diye güzel bir isim bulduğunu söyleyen Üstün, birilerinin ürettiği yalan haberlerin google’dan alınarak bununla kapatma davası açıldığını bildirdi. Ergenekon Terör Örgütü davasının birçok şeyi ortaya çıkardığı gibi AK Parti ile ilgili uydurulan yalan haber ve delilleri de ortaya çıkardığına dikkat çeken Üstün, ETÖ davasının Yargıtay aşaması sonrasında AK Parti’nin bu yanlış kararı ortadan kaldırmak için yargılamanın yenilenmesini isteyeceğini bildirdi.
YALAN BELGE, DELİL
ÜRETENLER YARGILANMALI
AK Parti’ye yargı yolu ile iftira atılmak istendiğini söyleyen Üstün, siyasi tarihe geçen bu kara lekenin kaldırılmasının boyunlarının borcu olduğunu kaydetti. Ergenekon’un sivil ayağının ortaya çıkarılması ile birlikte AK Parti kapatma davası için delil üretenlerin de yargılanabileceğini söyleyen Üstün, bunun için Ergenekon’un medya, yargı ayağına ulaşılmasını beklemek gerektiğini ifade etti. Yalan belgelerle iddianame hazırlayan savcıların da bu konuda sorumlulukları bulunduğunu belirten Üstün, bunlarla ilgili de gerekenin yapılması gerektiğini kaydetti.
TURAN: DÜDÜK KOMUTLARIYLA
İŞ YAPANLARI MİLLET GÖRDÜ
AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Bülent Turan, AK Parti’ye davanın açıldığı ilk gün bir hukukçu olarak google’den toplanan delillerin sıradan bir davanın bile delilleri olamayacağını söylediklerine vurgu yaparak, AK Parti kapatma davası ile hukukun Türkiye’de siyasi bir linçin aleti olduğunu herkesin gördüğünü kaydetti. Bu dava ile düdük çalınca brifinge giden, düdük çalınca karar veren, talimatla iş yapan insanlar bulunduğunu milletin daha yeni görmeye başladığını belirten Turan, ETÖ davasında delillerin sahte olduğu anlaşılınca yasal olarak davanın yenilenmesi için bir imkanın doğduğunu bildirdi. Her yeni delilin yeni bir değerlendirme gerektireceğini hatırlatan Turan, Ergenekon Terör Örgütü Davasına bağlı olarak da AK Parti’nin kapatma davasının delillerinin sahte olması, eksik olması, geçersiz olması, havada kalmasının tekrar bu davanın görülmesini zorunlu kıldığını aktardı.
DÜNYA SİYASETİNİ ETKİLEYEN
DÂVÂNIN BEDELİ OLMALI
AK Parti kapatma davası ile ilgili delilleri yanlış ve eksik değerlendiren her kim varsa onlarla ilgili işlem yapılması gerektiğini hatırlatan Turan, “Trafikte 50 ile gidilecek yerde 60’la gidilince ceza ödeniyor. Öğretmenler sınıflarına geç gidince bedelini ödüyor. Siz davanızı iyi açmayan bir savcıysanız bunla ilgili yanlış yapıyorsanız, bunun mutlaka bedeli olması lazım. Hele ki bu davanın kararı bırakın Türkiye’yi, dünya siyasetini etkiliyorsa; aldığınız dikkatsiz, özensiz bir karar dünyaya etki eden bir sonuç doğuruyorsa bu konuda özensiz davrananların bunun bedelini ödemesi lazım. Bu davaların hukuki olmadığı, delillerinin eksik hazırlandığı daha o zaman da söylenmişti. Buna rağmen davada ısrar eden, davayı açarak yanlış yapanların bedel ödemesi gerekiyor. O zaman ki başsavcı da bu dava ile ilgili bedel ödemek zorundadır” dedi.
DAĞ: TAZMİNAT DÂVÂSI AÇILABİLİR
TBMM İnsan Hakları İnceleme Mağdurlar Alt Komisyonu Başkanı AK Partili Hamza Dağ, AK Parti’nin sahte bilgi, belge ve haberlerle açılan davada mağdur olduğunu hatırlatarak, bu mağduriyetin ETÖ davası ile yeniden belgelendiğini ifade etti. ETÖ Davasının Yargıtay’da onanmasının ardından AK Parti’nin kapatma davasındaki delillerin geçersiz olacağına vurgu yapan Dağ, yeni bir delilin, yeni bir durumun ortaya çıkmasının yargılamayı yenileme gerektireceğini bildirdi. AK Parti’yi kapatma davasının yeniden açılacağını söyleyen Dağ, mahkemenin aldığı kararın da yok hükmünde olacağını dile getirdi. Dağ, AK Parti ile ilgili sahte belge ve haber üretenlerle ilgili de tazminat davası açılabileceğini kaydetti.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23