• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yalancı Salman

Yeniakit Publisher
2014-11-29 08:23:00 - 2014-11-29 08:10:24
Yalancı Salman

Kavşak yapmak için 180 ağacı katleden CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı kınayan ÇETKODER, “Ağaçları sökmek mümkün değil. O yüzden kesmek zorundayız” gerekçesinin de yalan olduğunu açıkladı.

EMRE ÖZTÜRK / İSTANBUL - Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, CHP’li Yalova Belediyesi’nin 180 ağacı kesmesini kınadı.

BAŞKANIN YAPTIĞI SAVUNMA KOMİK

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın, “Türkiye’de 30 santimetre çapında bir ağacı sökecek ne ekipman, ne makine, ne teknoloji var. Dolayısıyla onları söküp alma şansımız yok, kesilecek” şeklindeki sözlerini eleştiren Mustafa Göktaş, “Yalova’da kavşak düzenlemesi adı altında yapılan ağaç kesimi olayı bizleri üzmüştür. Bu sözler bir üzüntü ve endişe verici durumdur. Vefa Salman lütfedip kendisi gibi CHP’li olan ve Mersin’de 15 sene başkanlık yapan Macit Özcan’a sorsaydı yardımcı olurdu. Özcan kendi döneminde Mersin’de yaşanan Akdeniz Oyunları münasebetiyle şehrin göbeğinde bulunan devasa ağaçları, 50 yıllık, 25 yıllık ağaçları, ağaçlara hiç zarar vermeden, gelişmiş makinelerle kökünden sökerek, TIR’lara yükleyerek götürüp Akdeniz oyunlarının oynanacağı alanlara bir gecede dikti. Onların söküldüğü alana ise yenisini dikti. Başkanın yaptığı savunma komiktir, ayıptır” dedi.

HALKA NİYE SORMUYORSUNUZ?!

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Vefa Salman’ın, “Yalova’da ne yaparsanız yapın mutlaka bir reaksiyon, tepki grubu var” şeklindeki açıklamasının daha vahim bir olay olduğunu hatırlatarak, “Siz her işi, her şeyi kafanıza göre yapacaksınız, herkes de seyredecek, böyle bir şey var mı?! Madem tepki geleceğini biliyorsunuz, size oy veren, seçen bir kitle var, temsil ettiğiniz belediyenin hizmet götürdüğü halkınız var. Halka niye sormuyorsunuz?! Siz başkan olunca, yetki bende, her şeyi ben bilirim, ben en iyisini bilirim havasına girme hakkını nereden alıyorsunuz?! Sizi bu tutum ve davranışınızdan dolayı kınıyoruz. Bu olayın takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

ELEKTRİKLİ TESTERELERLE 180 AĞAÇ DEVRİLDİ

Yalova Belediyesi ekipleri önceki gün ağaç katliamı gerçekleştirdi. Elektrikli testerelerle gelen onlarca belediye çalışanı bölgede bulunan çeşitli cins ve yaştaki 180 adet ağacı dakikalar içerisinde keserek devirdi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23