• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yaban mersini neye iyi gelir?

Yeniakit Publisher
2019-11-07 09:21:00 - 2019-11-07 09:23:20
Yaban mersini neye iyi gelir?

Yaban mersini faydaları neler? En faydalı meyve ve sebzeler hangileridir? Faydalarından haberdar olmadığımız hangi besinleri tüketiyoruz? Sebze ve meyvelerin yanlış bilinen yararları nelerdir? yaban mersini, fundagiller ailesine ait bir bitkinin meyvesidir. Reçellerde, konservelerde, kurabiye ve kek çeşitlerinde, dondurmada ve hazır gıda sektöründe yaygın olarak kullanılan meyve; yüksek oranda A vitamini, C vitamini, E vitamini, tiamin, riboflavin ve K vitamini gibi bileşenler içerir. Peki yaban mersini hangi hastalıklara iyi gelir? İşte detaylar.

Yaban mersini faydaları neler? En faydalı meyve ve sebzeler hangileridir? Faydalarından haberdar olmadığımız hangi besinleri tüketiyoruz? Sebze ve meyvelerin yanlış bilinen yararları nelerdir?  yaban mersini, fundagiller ailesine ait bir bitkinin meyvesidir. Reçellerde, konservelerde, kurabiye ve kek çeşitlerinde, dondurmada ve hazır gıda sektöründe yaygın olarak kullanılan meyve; yüksek oranda A vitamini, C vitamini, E vitamini, tiamin, riboflavin ve K vitamini gibi bileşenler içeri. Peki yaban mersini hangi hastalıklara iyi gelir? İşte detaylar.

Yüzyıllardır yiyecek olarak kullanılan yaban mersini, yine uzun süredir kalp hastalıkları ve diyabet başta olmak üzere çeşitli hastalıklardan korunmak ve tedavisine yardımcı olmak amacıyla kullanılmaktadır. Yaban mersini faydaları, içinde bulunan ve “antosiyanosit” olarak adlandırılan antioksidanların hastalıklara yol açan serbest radikallere karşı koruma sağlamasından ileri gelmektedir. Osman Müftüöğlu yaban mersininin neye iyi geldiğini tek tek sıraladı.

Yaban mersini neye iyi gelir? Yaban mersini hangi hastalıklara iyi gelir?

Antosiyaninler

(Beyin sağlığı)

Elajik asit

(Cilt güzelliği)

Kateşinler

(Yaşlanma freni)

Kuversetin

(Telomer tamircisi)

Karotenoidler

(Göz dostu)

Folik asit

(Kan yapıcı)

E ve C vitaminleri

(Kolajen takviyesi)

B vitaminleri

(Sinirlerin tamircisi)

Magnezyum

(Kan gevşetici)

Demir

(Kan yapıcı)

Potasyum

(Kalp dostu)

Bitkisel östrojenler

(Menopoz desteği)

Yaban mersini çayı nasıl hazırlanır?

Yaban mersini çayını, bitkinin meyvelerini ve yapraklarını kullanarak hazırlayabilirsiniz. Yaprakları ile hazırlanan çay kan şekerini düşürmek için kullanılmaktadır. 1 bardak çay için 1 yemek kaşığı dolusu taze yaban mersini meyvesi ve yaprağı yeterli olacaktır. Bunları 1 bardaklık kaynamış suya atarak 7-10 dakika demlenmesini bekleyin. Demleme süresini uzattıkça çayın tadı biraz acı olabilir. Eğer kurutulmuş meyve ve yapraklar kullanacaksanız 1 bardak çay için 1-1.5 çay kaşığı kurutulmuş yaban mersini kafidir. Marketlerin çoğunda hazır poşet yaban mersini çayı bulabilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23