• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Xiaomi, drone üretmek için kolları sıvadı

Yeniakit Publisher
2016-05-20 15:49:00 - 2016-05-20 15:50:31
Xiaomi, drone üretmek için kolları sıvadı

Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi son dönemdeki yükselişini sürdürmek adına girişimlerine devam ediyor.

Huawei’nin ardından Çin bazında en büyük ikinci teknoloji şirketi olan Xiaomi, daha önceki süreçte akıllı klimalar, akıllı televizyon-telefon çözümleri vb. teknolojinin birçok alanında ürün üretiminde bulunmuştu.

Son olarak gelecek süreçte sürücüsüz otomobil teknolojileri konusunda girişimde bulunacağını açıklayan şirket, insansız hava aracı drone üretimine geçmeye hazırlanıyor.

Shiftdelete'te yer alan habere göre, halihazırda Çin ve Hindistan pazarında önemli bir konumda olan şirket, drone üretimine geçerek pazardaki payını arttırmayı planlıyor.

Şirketin, nasıl bir drone üreteceği ise merak konusu. Piyasadaki çağdaş sürümlerine benzer bir cihaz üreteceği söylentileri olsa da Gizchina'da yer alan bir görsel Xiaomi’nin farklı amaçlar peşinde olduğunu gösterir nitelikte.

Xiaomi Drone üretecek

DRONE AKILLI BİLEKLİKLE UYUMLU OLACAK

Xiaomi’nin üreteceği drone, söylentiler bazında çağdaşlarında farklı olarak uzaktan kumandaya gerek duymaksızın akıllı bileklikler yardımıyla kontrol edilebilecek.

Xiaomi Drone üretecek

Ayrıca Xiaomi’nin insansız hava aracına yerleştirilecek bir video kamerasının 4K video kayıt yeteneğine sahip olması bekleniyor.

Xiaomi’nin yeni cihazı hakkında oluşan en büyük soru ise, cihazın ABD pazarına açılıp açılmayacağı yönünde.

Söylentiler ayrıca şirketin insansız hava aracı çözümünü Çin ve Hindistan ile sınırlı tutmayıp, ABD pazarında da satışa sunabileceğini söylüyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23