• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Siz onu külahımıza anlatın! WhatsApp'tan Narin Güran açıklaması

Yeniakit Publisher
2024-09-12 12:39:00 - 2024-09-12 12:40:48
Siz onu külahımıza anlatın! WhatsApp'tan Narin Güran açıklaması

Diyarbakır'da acımasızca katledilen Narin Güran soruşturması kapsamında WhatsApp mesajlarının talep edildiği Meta şirketi, yaptığı açıklamada "WhatsApp'ın kişisel mesajlara veya kullanıcı yedeklemelerine erişimi yoktur." ifadesini kullandı.

Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Şüpheli aile bireylerinin telefonlarındaki whatsapp mesajlarını sildikleri ortaya çıkmıştı. Yetkililerin mesajların içeriğine ulaşma talebine Meta'dan olumsuz yanıt geldi.

Meta, Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında istenen silinen WhatsApp mesajları için CNN Türk'e açıklama yaptı.

WhatsApp'tan yapılan açıklamada, "WhatsApp'ın kişisel mesajlara veya kullanıcı yedeklemelerine erişimi yoktur. Öte yandan bize gelen hukuki talepleri yürürlükteki yasalar çerçevesinde ve ilkelerimiz doğrultusunda incelemekte, teyit etmekte ve yanıt vermekteyiz" denildi.

{relation id:1884700 slug:'narin-guranin-ablasi-tulin-neden-oldu-amca-erhan-gurandan-dikkat-ceken-aciklama'}

{relation id:1884646 slug:'narinin-ailesi-huda-parli-mi-zekeriye-yapicioglu-israili-isaret-ederek-acikladi'}

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

YILMAZ DURMUŞ

Watsap ve benzerlerinin kendi ilkeleri doğrultusunda verdikleri cevaplar talep eden ülkeden ülkeye değişiklik arz ediyor. Yani etkisinden ve tepkisinden korktukları ülkererin talepleri anında yerine getirilirken, anlayış bağlamında ters düştükleri ülkelerin talepleri karşısında ise İPE UN SERMEKTEDİRLER, buradan hareketle, bizim ülkemizi sallamayan kurum ve kuruluşların platformlarını kullanmayalım. Bu hususta devlet eliyle yerli ve milli yazılımlar ile mukabil kuruluşlar ihdas edilmesi gerekiyor

Okur

Hani nerde instagram kısıtlaması için kıçını yırtanlar watsabı protesto etseler ya.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23