• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

WhatsApp'ta 'Telegram' sansürü!

Yeniakit Publisher
2015-12-03 10:14:00 -
WhatsApp'ta 'Telegram' sansürü!

Facebook tarafından satın alınan Whatsapp programı rakip firmalara karşı sansür uyguluyor.

Dünya'da olduğu kadar Türkiye içerisinde de büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan WhatsApp, bu sefer uygulanan tuhaf bir sansür ile gündeme geldi. Bir süre önce Facebook'un çatısı altına katılan ve dudak uçuklatan bir fiyatla el değiştiren uygulama, biz farkında olmadan aslında sansür uygulayabiliyor. Bunun örneğini ise Telegram kelimesinde gördük.

Belirtilenlere göre WhatsApp'ın rakiplerinden biri olan Telegram, herhangi bir şekilde WhatsApp konuşmaları içerisinde kullanılamıyor. Elbette bu kelimeyi yazmak mümkün fakat herhangi bir şekilde bağlantı oluşturmaya izin yok. Hem uygulama içerisinde hem de farklı bir tarayıcıda bağlantıların açılmasına izin vermeyen yönetim, bir nevi Telegram kelimesinin yer aldığı dış bağlantıları ortadan kaldırıyor da diyebiliriz. Şimdilik bu sansür resmi bir şekilde onaylanmış değil. Olayın yanlışlıktan ibaret olacağını düşünmekse elbette zor.

Bahsi geçen engelin şu anda Android cihazları ile sınırlı kaldığı belirtiliyor. Ancak ortada gerçekten bir sansür var ise bunun diğer platformlarda da uygulanması an meselesi.

Kaynak: Silikonvadisi.tv

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23