• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vurun, yakın, yıkın

Yeniakit Publisher
2014-09-09 08:03:00 - 2014-09-09 10:52:47
Vurun, yakın, yıkın

Aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı mensuplarının da bulunduğu 35 kişi hakkında hazırlanan Gezi iddianamesinde bir eylemcinin şok sözleri de yer aldı: “Park, mark umurumda değil... Ağabey yaksınlar, kaos var kaosa gidiyoruz, Başbakanlık Konutu’na saldırı olacak bugün, bu bir iç savaşa dönüşebilir, polise güçlü saldıralım, ses getirecek bir şeyler yapmamız lazım.”

 HABER MERKEZİ - Aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’nın mensuplarının da bulunduğu 35 kişi hakkında “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan iddianame hazırlandı. Tüm şüpheliler hakkında “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. İddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

DARBEYE TEŞEBBÜS

Hazırlanan iddianamede şüphelilerin Arap Baharı diye adlandırılan bir kısım Ortadoğu ülkelerindeki yönetim değişikliklerini çağrıştırır şekilde imaj oluşturup Türkiye Cumhuriyeti’nin yasal olarak kurulan hükümetini, yasal olmayan yöntemlerle ortadan kaldırmayı amaçladıklarının tespit edildiğine vurgu yapıldı. “Şüpheli Güray S.’nin toplumun galeyana gelebilmesi için kameraların da görüntülediği şeklinde, olay mahallinde birilerinin ölmesi gerektiği yönünde görüşme yaptığı tespit edildi” denilen iddianamede, “Şüpheli Cem Y.’nin de diğer şüpheliler ile Beşiktaş Çarşı grubunu eylemlere dahil etmek hususunda yönlendirici ve yönetici olarak görev aldığı, sosyal medyada şüphelinin kitleleri eylemlere katmak için söylediği sözler ve bizzat eylemlerdeki görüntüleri paylaşılmak suretiyle kitlelerin eylemlere katılımı hususunda teşvik ettiği belirlendi” ifadeleri yer aldı.

“POLİSE GÜÇLÜ SALDIRALIM”

İddianamede şüpheliler arasında yapılan telefon görüşmelerinde, “Park mark benim umurumda değil, bana ne yemişim AVM’sini de Gezi Parkı’nı da ağacını da, ihtilal başladı, bu hükümeti düşüreceğiz, her gün savaş, her gün direniş, Kemalist memalist... Ağabey yaksınlar, kaos var kaosa gidiyoruz, Başbakanlık Konutu’na saldırı olacak bugün, bu bir iç savaşa dönüşebilir, polise güçlü saldıralım, ses getirecek bir şeyler yapmamız lazım” şeklinde ifadelerin yer aldığı kaydedildi.

GÖSTERİCİYE 24 BİN LİRA

Şüpheli A.K’nın telefon görüşmelerine yer verilen iddianamede, şüphelinin örgüt lideri olan C.Y’nin ‘’Ankaralı Ayhan’’ isimli şahıstan, yapmış olduğu eylem organizasyonu nedeniyle 24 bin lira aldığı, paranın şüpheli C.Y’ye veriliş sebebinin gösterileri organize etmesiyle ilgili olduğu ifade edildi. İddianamede, bu durumun kabul edilemeyecek husus olduğu, eylemlerden bir kısım insanların çıkar elde ettiği anlatıldı.

‘ÖLMEK YOK,  ÖLDÜRMEK VAR’’

Şüpheli A.U’nun diğer şüphelilerden G.S ile yaptığı görüşmede, ‘’Beşiktaş’ta falan böyle kameralara yakalanan bir adam ölürse o zaman gittiler işte,  hükümet de düşünce hop hop asker el koyacak mecburen’’ dediği belirtildi.

Şüpheli M.F’nin bir şahsa gönderdiği mesaja da yer verilen iddianamede, mesajda, ‘’dikkat et ölmek yok, öldürmek var’’ ifadesini kullandığı kaydedildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23