• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vural Savaş bildiğiniz gibi

Yeniakit Publisher
2013-02-18 20:34:00 - 2013-02-18 20:35:18
Vural Savaş bildiğiniz gibi

28 Şubat sürecinin önde gelen aktörlerinden emekli Savcı Vural Savaş, bu kez de bir internet sitesinde ortaya çıktı. Savaş, açıklamasında, yine 28 Şubat savunuculuğu yaparken; Müslümanlara, İHL’lere kin kustu ve dini konularda o cahilliği ile ahkam kesti.

RAMAZAN ALKAN / ANKARA
28 Şubat sürecinin önde gelen aktörlerinden emekli Savcı Vural Savaş hortladı. Artık gazete ve televizyon kanallarında kendisine yer bulamayan Vural Savaş, bu kez de bir internet sitesinde ortaya çıktı. Haberx adlı bir internet sitesine verdiği röportajda Vural Savaş, yine 28 Şubat savunuculuğu yaparken; Müslümanlara, İHL’lere kin kustu ve dini konularda o cahilliği ile ahkam kesti.
Vural Savaş’ın sözlerinden bazı bölümler şöyle: “Bir anket yapılsın, 2 milyona yakın imam hatiplilerin kaçı İslamcı referansları olmayan bir partiye oy vermiş? Bu şekilde eğitim gören insanlarda ne laiklik olur, ne çağdaş Türkiye olur…”
“Kur’an-ı Kerim çok daha ileri bir dünya görüşünü insanlara anlatmaya çalışan çok önemli bir kitap. Fakat dini eğitim alan din adamlarının politikaya etkili olduğu hiçbir ülkede çağdaşlık olmaz. Niye ortaçağ diyoruz? Avrupa, 1000 yıl İslamiyet’ten daha geri bir durumdaydı cadı kazanları, engizisyonlar vs. Dinimiz esasları bakımından diğer dinlerden üstün olduğu halde neden hiçbir İslam ülkesinde demokrasi gerçekleşemiyor? Veya hangi yerde laik eğitim yok da orada demokrasi olmuş? Ben Türkiye’de artık olabileceğine inanmıyorum.”
İMAM HATİP DÜŞMANLIĞI
“Laiklik ile Müslümanlığın bir arada olabileceği bu dinci partiler kuruluncaya kadar ispatlanmıştır. Kavga, laik öğrenim olmasın noktasından çıkıyor. Ciddi anket yapılsın. 2 milyona yakın imam hatip mezunu var. Bunların dinci partiler dışında yüzde kaçı başka bir partiye oy vermiştir? Veya kaçının eşinin örtülü değildir? Dini referans alan partilere oy vermemek dahi günah kabul ediliyor.”
“ÖRTÜNMENİN
KUR’AN’DA YERİ YOK”
 “Bu türban denilen kıyafeti kitaplarımda açıklığa kavuşturdum. Pakistan Anayasasına göre, devletin dini İslam’dır maddesi de var… Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref İstanbul’a geliyor, ‘Niye başınız açık?’ diye sorulunca, ‘Valla babamın bana bir tek nasihati olmuştur, kadınların başını örtmesi gericilik işaretidir, bu Kuran’ın yanlış yorumlanmasından kaynaklanmaktadır, hiçbir şekilde başını örtmeyeceksin dedi, ben de baskılara rağmen örtmüyorum, örtmeyeceğim’ dedi.” Böylece Vural Savaş, Pervez Müşerref’in erkek olduğunun farkına varmayarak, verdiği bu örnekle cahilliğini üst boyutlara taşıdı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23