• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Volkswagen’a ‘yatırım için geç kalma’ tavsiyesi

Yeniakit Publisher
2013-03-06 21:05:00 - 2013-03-06 21:06:21
Volkswagen’a ‘yatırım için geç kalma’ tavsiyesi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’de üretimi bulunmadığı halde büyük ölçeklerde satış yapan Volkswagen ile ilgili, “Türkiye’de satış liderisiniz. Allah daha da artırsın, gözümüz yok. Türkiye’de üretmeden satış yapıyorsun. Türk halkı, ileride kendi ül

CENEVRE - Bu yıl, 83’üncüsü düzenlenen Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda, Renault, Hyundai, Fiat, Ford ve Volkswagen gibi markaların standlarını gezen bakan Çağlayan, ziyaretlerinin sonunda Türk gazetecilerle bir araya geldi.
Türkiye’de yatırım yapmış olan uluslararası yatırımcılara kendileriyle beraber olunduğunu ve destek verildiğini göstermek amacıyla fuara geldiğini anlatan Çağlayan, bu ziyaretinin firmalarca memnuniyetle karşılandığından bahsetti.
Bakan Çağlayan, karşılıklı fikir alışverişi imkanı buldukları firmaların, geçen 15 Şubat’ta açıkladıkları yeni teşvik paketini çok iyi irdelemediğini gözlemlediğini ifade ederek, bu konuda sözlerini şöyle sürdürdü: “Onların beklentileri benim için çok sürpriz olmadı. İşadamlığımdan gelen bir refleksle böyle zamanlarda bunları konuşmanın daha önemli olduğunu ifade ettim. Bizim onlara bir çıkar yol, bir kapı açtığımızı ifade ettim. Şu anda sizin, maliyet düşürmeye ihtiyacınız var dedim onlara. Bu konuda ulusalcılık yapılmaz. Neticede bir araç üretiyorsunuz. O aracı, en ucuza nerede üretirseniz, en ucuz şekilde üretme mecburiyetinden hareketle biz size imkan sağladık. Bu size önemli rekabet avantajı getirecek. Biz illa nolur gelin, yatırım yapın demiyoruz. O sizin bileceğiniz iş. Bisikletin pedalını iyi bir şekilde çevirip ve maliyet artışının son derece önemli bir hale geldiği bu ortamda, ben kazanan taraf olayım diyorsanız, bizim teşvik sistemimiz burada inceleyin bakın. Türkiye’de yatırım yapanlar için cazip.”
Bakan Çağlayan, görüştükleri firmalardan Hyundai’nin bu teşvik noktasından hareketle 2014 senesinin sonuna kadar 650 milyon dolar yatırım yapacağını ifade etti ve bunu çok önemli bulduğunu dile getirdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23