• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vodafone Türkiye %33,9 ile rekor pazar payına ulaşmayı başardı

Yeniakit Publisher
2015-02-18 17:57:00 - 2018-10-30 21:40:36
Vodafone Türkiye %33,9 ile rekor pazar payına ulaşmayı başardı

Ülkemizin dijital geleceğine liderlik etmeyi hedefleyen Vodafone, birinci yaşını dolduran Dijital Dönüşüm Hareketi kapsamında bir yılda 5 milyonu aşkın kişiyi dijitalleştirdi. Dijitalleşme vizyonu ile veri gelirlerinde %73’lük artış kaydeden şirket, toplam mobil gelire göre %33,9* ile bugüne kadarki en yüksek pazar payı ile yeni bir rekora imza attı.

Türkiye’nin uçtan uca dijital kalkınmasına öncülük etme hedefiyle Kasım 2013’te Dijital Dönüşüm Hareketi adlı stratejik programını ilan eden Vodafone Türkiye, programın hayata geçmesinden bu yana elde ettiği sonuçları paylaştı. Şirket, stratejik programı kapsamında 5 milyonu aşkın abonesini bu yıl içinde dijital yaşam ile buluşturduğunuaçıkladı. Vodafone Türkiye, mobil internet kullanımının artmasıyla veri gelirlerini 2014-15 mali yılının üçüncü çeyreğinde, geçen senenin aynı dönemine göre %73 artırdı.

PAZAR PAYI REKORU

Vodafone Türkiye, dijital dönüşüm vizyonunda gelinen son nokta ve gelecek hedeflerinin yanı sıra 2014-15 mali yılının üçüncü çeyrek sonuçlarını da düzenlediği basın toplantısında paylaştı. 5 yıllık bir dönemi kapsayan Dijital Dönüşüm Hareketi kapsamında yatırımlarını artırarak sürdüren şirket, toplam mobil gelire göre %33,9 pazar payına ulaştığını açıkladı.

VERİMLİ PERFORMANS

Dünyada 3 milyar insanın artık “çevrimiçi” olduğuna ve dijital yaşam ile tanıştığına dikkat çeken Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, şöyle konuştu:“Genişbant teknolojiler, sağlıktan tarıma, finanstan eğitime, her alanda yenilikçi hizmetler sunarak, yatay kestiği sektörlerde sağladığı verimlilik artışıyla tüm dünyada ekonomik büyümenin lokomotifi oluyor. Kalkınma Bakanlığımızın Bilgi Toplumu Stratejisi Eylem Planı’nda yer alan Makro Ekonomik Projeksiyonlar ve Fırsatlar Raporu’na göre Türkiye’de 10 yılda yapılacak her 1 TL’lik bilgi işlem yatırımının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’da (GSYH) 3,6 TL’ye kadar artış sağlayacağı tahmin ediliyor. Rakamlar, ülkemizde de dijitalleşmenin ekonomik kalkınmada önemli payı bulunduğunu gösteriyor.”

YENİ BOYUT KATTI

Gökhan Öğüt, dijitalleşmenin işgücü kavramına da yeni bir boyut kazandırdığını ve dijital işgücünün hızla geliştiğini kaydederken şu ifadeleri kullandı: “Vodafone Enstitüsü ve YouGov işbirliğiyle hazırlanan ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 9 Avrupa ülkesinde, yaşları 18-30 arasında değişen gençleri kapsayan ‘Dijital Dönüşümü Konuşmak’ adlı araştırmaya göre, gençlerimizin %62’si anne-babalarından daha iyi bir geleceğe sahip olacağına inanırken, büyük bir çoğunluk dijital dönüşüm hakkında olumlu düşünüyor. ”

DİJİTAL HARİTA ÇIKARDI

Bu verilerle Türkiye için daha iyi bir gelecek hedefiyle başlattıkları Dijital Dönüşüm Hareketi’nde bir yılı geride bıraktıklarını söyleyen Öğüt, bu süreçte yaptıkları yatırımlar sayesinde 5 milyonu aşkın kişiyi dijitalleşmeyle tanıştırdıklarını, diğer yandan ise kurumsal segmentte “Yarına Hazırım” isimli programlarıyla Türkiye’nin dijital haritasını çıkarttıklarını belirtti. Öğüt, Dijitalleşme Endeksi ile 700 bin şirkete ulaştıklarının ve bunlardan 17 bininin kendi puanlamasını bu endeks aracılığıyla çıkarttığının altını çizdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23