• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vicdanlar kanadı

Yeniakit Publisher
2014-03-28 09:12:00 - 2014-03-28 09:25:48
Vicdanlar kanadı

Mavi Marmara’ya saldırı davası öncesi açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Yıldırım, “Yargı, paralel devletin vesayeti altındaymış. Türkiye’de içinden geçtiğimiz hassas dönem itibarıyla bu davanın, paralel vesayetten kurtarılmaya çalışılan yargının, İsrail güdümündeki dış güçlerin vesayetinde olup olmadığı açıkça ortaya çıkacaktır. Tazminat tamam, özür tamam, bunlar başarı. Ama abluka ve ambargo konusu mutlaka protokole bağlanmalı” dedi.

İSTANBUL - Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine Akdeniz’in uluslararası sularında düzenlenen saldırıya ilişkin dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi’nin yargılandığı davanın 8. duruşması yapıldı. Duruşma 26 Mayıs’a ertelendi.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nce adliyenin büyük salonunda yapılan duruşmaya, sanıklar katılmadı. Bazı mağdur ve müştekiler ile tarafların avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, sanıkları İstanbul Barosu tarafından atanan avukat temsil edildi.

BÜLENT YILDIRIM’IN AÇIKLAMASI

Mavi Marmara davasının görüldüğü Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail’in uluslararası sularda insani yardım gönüllülerine ve aktivistlere yönelik hukuksuz saldırısı ve sonrasında yaşanan ölümcül hak ihlallerine ilişkin Türkiye’de açılan davanın görülmesine devam edildiğini söyledi.

“Delil durumu ve hukuki gerekliliklerin, siyonist askerler hakkında bir yakalama kararı zamanının geldiğini ve mağdurların bu yöndeki beklentilerini arttığını” kaydeden Yıldırım, bu davanın, sadece Türkiye’deki mağdurları ve yakınları değil, gerek Filistin ve gerekse uluslararası alanda doğuracağı sonuçları itibarıyla büyük önem taşıdığını vurguladı.

 “Şehit yakınlarının gecikmiş de olsa adalet istediğini ve katiller için en azından yakalama kararının bu kez çıkmasını talep ettiklerini” ifade eden Yıldırım, “Bu davadan bir yakalama çıkarsa, siyonist rejim dünya tarihinde ilk defa bir ihlalinden dolayı bu denli cezaya yaklaşmış olacaktır.” diye konuştu.
İHH Başkanı Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye Hükümeti ile İsrail arasında yürütülmekte olan tazminat pazarlıklarının siyasi düzeyde diplomatik sonuçlar doğursa da tüm bu yaşananlara neden olan asıl sorun, hukuken çözülmediği sürece İsrail’i cesaretlendirmekten ve ‘tazminatı öder katliamlarına devam ederim’ mesajı almasından başka bir işe yaramayacaktır. Bu nedenle hükümet bu pazarlıklarda Filistin’e yönelik ambargoların ve ablukanın tümüyle kaldırılması şartından kesinlikle vazgeçmemelidir. Tazminat tamam, özür tamam, bunlar başarı. Ama abluka ve ambargo konusu mutlaka protokole bağlanmalı.’’

DURUŞMA 26 MAYIS’A ERTELENDİ

Mavi marmara mağdurlarından Recep Köse , Ümit Sönmez, Sadreddin Furkan olay gününe ilişkin İsrail›in görüntüleri göndermesi halinde gerçeklerin ortaya çıkacağını söyledi. Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, uluslararası istinabe yoluyla mahkemece sanıklar adına çıkartılan tebligatların sanıklara bizzat ulaşıp ulaşılmadığına ilişkin yazılan yazının akıbetinin beklenmesine karar verdi. Heyet, Mavi Marmara Gemisi’nde keşif yapılmasına ilişkin talebi de dosyaya esaslı bir katkısı olmayacağı gerekçesiyle reddetti ve duruşmayı 26 Mayıs’a erteledi.

"DÂVÂ AÇMAK İÇİN 3 YIL UĞRAŞTIK"

Bülent Yıldırım, “Tam 3 yıl Türkiye’de birileri bize engel oldu. Dava açmak için 3 yıl uğraştık. Şimdi anlıyoruz yargı kimlerin vesayeti altındaymış. Yargı, paralel devletin vesayeti altındaymış. Hangi savcının nereye dahil olduğu, hangi sohbetlere katıldığını da biliyorduk.. Maddi delili bu kadar açık olan, bu kadar şahidi olan bir davada hala yakalama kararı verilmedi... Şimdi soruyorum, paralel vesayete tamam da İsrail vesayetini de burada kim kaldıracak? Şu anda hepimiz bekliyoruz. Şimdi paralel vesayet bitti, bakacağız bu baskılar kalktı mı? Bekleyip göreceğiz” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23