• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ve MEB el koydu

Yeniakit Publisher
2013-03-02 19:55:00 - 2013-03-02 19:57:47
Ve MEB el koydu

Derslere başörtüsüyle girerek yönetmelik ihlali yaptığı gerekçesiyle öğretmen Kadriye Ünsal’ın sözleşmesini iptal eden Eskişehir Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Ercan Karakaya’nın asıl kendisinin ihlalci olduğu ortaya çıkmıştı. Haftada 6 saat girmesi ger

TALHA ÇOLAK / ANKARA  
Post modern 28 Şubat darbesinin yıldönümünde Eskişehir Cumhuriyet Lisesi’nde yaşanan olay gündemdeki yerini korurken, yasakçı müdüre tepkiler sürüyor.
Eskişehir Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde sözleşmeli olarak Kur’an ve Siyer derslerine giren Kadriye Ünsal isimli öğretmen başörtülü olduğu gerekçesi ile bir süredir okul müdürü tarafından sözlü olarak hakaretlere ve baskılara maruz kalıyordu. İlk dönemin bitmesi ile harekete geçen okul müdürü Ercan Karakaya, kılık-kıyafet kanununu gerekçe göstererek başörtülü öğretmen Ünsal’ın sözleşmesini 28 Şubat’ta iptal etmişti.
Derslere başörtüsüyle girerek yönetmelik ihlali yaptığı gerekçesiyle öğretmen Kadriye Ünsal’ın sözleşmesini iptal eden Eskişehir Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Ercan Karakaya’nın asıl kendisinin ihlalci olduğu ortaya çıkmıştı. Haftada 6 saat girmesi gereken derslere girmediği halde bu derslerin ücretini aldığı saptanan yasakçı müdür hakkında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı.
BAKANLIK EL KOYDU
Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın başörtülü öğretmenin sözleşmesinin iptal edilmesi olayıyla ilgili olarak, İl Milli Eğitim’den bilgi talebinde bulunduğu ve mağdur öğretmenin başka bir okulda işe yerleştirildiği öğrenildi.
HABERİMİZ DOĞRULANDI
Gazetemizin dünkü sayısında yer alan, ‘Okul Müdürü Karakaya’nın girmesi gereken derslere girmediği halde ücretini aldığı’ bilgisi doğrulandı. Çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre; Milli Eğitim yetkilileri, müdürün girmesi gereken derslere girmediği halde ücretini aldığını tespit etti. Yetkililer, bu tespitin ardından müdür hakkında tutanak tutup, gereğinin yapılması için üst makamlara konuyu iletti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23